<< November
   

 

[ December ]

I December händer det så många roliga saker för oss! Både jag och Tomas fyller år, det är julafton och nyårsafton och jag och Tomas firar vår ettårsdag! Varför ska man sprida ut allt trevligt då man kan ha det samtidigt?:)

Tjuvstart



Jag tycker att något av det bästa med vintern är att tända massor av ljus. Jag och Tomas hittar ett fint kalenderljus på Maxi som vi dock tjuvstartar och tänder bara lite, redan innan December börjat. Men till vårat förtret glömmer vi bort att släcka ljuset och halva tvåan hinner brinna upp innan vi upptäcker det. Fy skäms på oss men julstämning fick vi i massor!:)


En Decemberkväll går jag, Tomas och Anna på julkör i stadskyrkan. Det är riktigt stämningsfullt och vackert och de flesta sitter helt tysta och blundar i kyrkan medan kören sjunger.


Julbord på värdshuset


Jag och Tomas testade varsin köttbulle gjord på björnkött. De var riktigt goda!
På Tomas födelsedag åker vi till Brännlands värdshus äter julbord. De har mer julmat än vi någonsin sett och jag och Tomas tar bara en liten smakbit av varje för att klara av att smaka på allt. Jag testade allt förutom patén!:P Vi bestämde att vi måste göra det till en tradition att åka ut någonstans och äta julbord.

Julafton

Det blev en grön jul för mig i år
Då Tomas åkte hem till Skåne för att fira julen fick jag vackert stanna på Ålidhem och jobba till julen. ynnk... I alla andra fall föredrar jag att jobba skift förutom till julen! Jag som är är en riktig julälskare som är van att fira julafton med klappar, gran och julmys hemma med familjen i Gällivare.


Jag och Anna på julafton. Vi mascherade även upp till NIVA och hälsade på Karin som också jobbade julen.
Min räddning blev att mina gamla klasskamrater och bästisar Anna och Karin även de jobbade julen!



Karin och Anna
Vi skålade och åt julmat tillsammans och de sov över hos mig under julen. Vad skulle jag göra utan dem!:)


Karin och Anna kurar under täcket
Vi hade stearinljus tända och lång och pratade långt in på natten innan vi somnade. Det är tur att vi har en stor säng för vi sov riktigt skönt alla tre nerbäddade i samma bädd!

Snöfärd

Jag och Tomas på snirklig väg mellan rader av snöiga tallar på väg mot Gällivare.
Både nyår och min födelsedag firade jag och Tomas i Gällivare. Jag och Tomas satt och pratade, drack glögg och hade så trevligt i bilen att vi råkade köra vilse och hamna på villovägar i Jokkmokkstrakten innan vi kom rätt!:)


Jag och min älskling i skogen mitt bland stora snöflingor
Äntligen hemma hos mammi i Gällivare!
Jag och Tomas åkte skidor och gick på långa promenader och fotograferade och bara njöt av knastret under skorna! Allt blir så vackert under ett täcke av snö.


Ormar

Jag och Tomas hälsade på Emelie och fick för första gången testa klappa en orm. Det kändes inte alls som jag tänkt mig utan de var alldeles torra och svala då man tog på dem.


En vackert gulsvart orm
Det var läskigt spännande att hålla i ormarna.

Nyårsafton


Innan nyårsmiddagen åkte vi enligt tradition och tittade på fyrverkerierna och drack glögg i stan. De blir bara maffigare för varje år och i år slog dem alla rekord! Det var otroligt vackra och hela himlen lysten upp i olika färger då den största raketen skickades upp.


Jag och Tomas ansvarade för dukningen till nyårsmiddagen. Mamma stod för nyårsmiddagen och den var underbart god som alltid!


Emelie tog med sin katt Billy hem till mamma. Han kom så bra överens med våra kissar och efter att ha busat i timmar somnade Orion och Billy i korgstolen.


Småknoddarna fick fira sin första jul och nyårsafton i år!