<< Oktober
   

 

[ November ]


Pyjamasparty


Roligt att snoka i Sandras slam(tror jag det hette). Små söta häften med alla möjliga frågor som hon och andra svarat på.
Sandra har flyttat till Vännäs. En helg åker jag och Anna dit och sover över hos henne. Vi har tjejmys hela natten och dricker vin, äter tacos och pratar hemligheter. Vid 03 tiden får någon en idé att vi ska ut på en långprommis, och vi beger oss ut i mörkret och nysnön, så mysigt! Såna här helger borde man ha oftare!


Gerbilerna


I köket i ett gammalt akvarium fyllt med flis från dokumentförstöraren bor våran gamla gerbil. Jag måste erkänna att vi mest bara haft kvar den för att katterna älskar att sitta och studera den genom glaset då de är ensamma hemma(och den på det sättet lindrar lite av det dåliga samvete man annars lätt får). Eftersom man ska hålla gerbiler två och två, och vår gerbils tidigare kompis för ett halvår sedan försvunnit under mystiska omständigheter, åker vi en dag till djuraffären för införskaffa oss ännu en liten sandekorre. Då våran gerbil först får syn på nykomlingen flyr hon i skräck in i ett hål i väggen (som vi inte visste att vi hade). De fattar dock snart tycker för varandra. De är lite söta ändå då de klättrar upp i ens hand och tigger godis och sedan sitter och håller gobiten mellan framtassarna precis som en liten miniekorre.


StockholmsresaHelgen efter åker jag och Tomas till Stockholm och träffar hans pappa och hans pappas fru Bitte. De har fått låna en jättefin lägenhet centralt. Det är så kul att träffa dem igen och vi riktigt njuter av att få komma bort och bara göra ledighetssaker! Första kväller går vi på musikal och ser på Singin´ in the rain. Den var bra och vi blev alla förvånande då det plötsligt började regna riktigt vatten över scenen. Skådespelarna dansade så att vattnet skvätte långt ut över publiken. De som satt i den främre raderna fick riktigt ta skydd bakom sina programblad!:)


En fisk med overkligt självlysande prickar på sina fenor.
Vi går även på Aquaria vattenmuseum och hänförs av alla vackra undervattenmiljöer de skapat. Våra favoriter där blev sprutfiskarna som i det vilda sprutar långa strålar med vatten för att få insekter att falla ner i vattnet. En av fiskarna där fick nöja sig med att skicka iväg en lång stråle rakt på Tomas(kanske tyckte den att han såg ut som en insekt)!:P


Gamla stan är rysligt mysig och vi strosar runt där en stund och går sedan på NK och kikar in i några småaffärer. Men varken jag eller Tomas är så mycket för att gå på stan så efter att vi ätit lunch åker vi på ett äventyrsbad. Vi bubblar i bubbelpoolerna, testar ruschbanorna och simmar ut i en riktigt varm basäng de har utomhus innan vi tar flyget tillbaka hem till Umeå. Stockholm är trevligt men riktigt kallt på vintern..brr!


Lägenhetspyssel

Före


Efter


Vi har fått nytt golv i vårat kök! Visst blev det fint? Det är så roligt med något nytt hemma att
man blir glad varje gång man kommer in i köket och påminns om det nya!:) Vi blev så inspirerade av förändringen att vi tjuvstartade och stökade fram julsakerna redan nu. Jisses vad mysigt det är att få lite julstämning hemma!


Myskväll

Jag och Tomas skriver hemliga meddelanden under fyllningen
En kväll har jag och Tomas myskväll och dricker bubbelvin och bakar världens godaste pizza! Vi lägger på allt gott vi kan komma på; kräftor, mögelost, salami, svamp och massor av ost. Efteråt dricker vi glögg, spelar vi spel och myser under filtar.

Spelmani

Jag och Tomas spelar ofta spel om kvällarna. Vårat favoritspel just nu är Carcasonne som passar perfelt för två.


Tomas på Lissy och Sandra på Rakel
Det är så härligt att åka ut till Hössjö och rida nu när alla träd och grenar är pudrade med ett tunt lager snö. Hästarna får riktigt kämpa för att ta sig fram då vi galopperar genom skogen. Att bli medryttare är nog det bästa vi gjort på länge.


Jag och Tomas strosar på stan i jakt på julklappar! Det är mysigt när hela stan är julpyntad med ljusslingor och stjärnor mest överallt. Som oftast kommer vi dock hem med mer saker vi hittat till oss själva och bara måste köpa än klappar vi kan packa in och ge bort!:)