<<Mars
   

 

[ April ]


En doft av sommaren!


Äntligen vår! Nu har gräset börjat kika fram och snöfläckarna blir mer och mer sällsynta. Det firar jag och Tomas med att äta årets första frukost ute i det gröna. Gravlax och rom på olivbröd med färsk annanas till, våran favvofrukost!


Palt, palt mera palt!


En helg fyller Christoffer jämnt och det firas med Paltfest. Lina har tillverkat små "kärringpaltar" som avnjuts tillsammans med fläsk och smör. Det är något av det godaste i paltväg vi smakat. Bra initiativ där! :)


Färska örter


Det är något visst med att ha färska kryddor till maten. Lite timjan på smörgåsen, persilja i salladen eller färsk basilika får det mesta att kännas så mycket lyxigare. Vi slår på stort och köper en massa kryddfröer vi odlar i kruka i köksfönstret. Redan efter tio dagar har de kommit upp så här mycket. Men kommer man nämnas att äta upp dem när man odlat och vårdat dem sedan de var litet frö och det tagit flera veckor för dem att komma upp till ätstorlek...?


Praktik


Tomas studentrum i Gällivare
Tomas åker till Gällivare utan mig. Han har praktik på Ortopedavdelningen på Gäillvare sjukhus och under helgen äter han middag hos mammi tillsammans med mina syskon. Så underligt det känns att inte vara med!


Matföreläsningar


GI-mat: Lax med kräftstjärtar och grönsaker och hamburgare med ägg och champinjoner. visst ser det gott ut?
En dag då vi har en lat morgon äter vi frukost i sängen och ligger kvar och tittar på en föreläsning av kostgurun Fredrik Paulin på svt. Det är riktigt intressant. Han berättar om forskning om kostvanor som visar hur man ska äta för att leva längre. För mycket socker är döden, vitt bröd ska bytas mot fullkorn, pasta och ris ska man försöka byta ut mot fullkornsvarianter eller hoppa över helt. Söta drycker ska bytas mot vatten, godsaker ska bytas mot frukt och grönt. Vi blir så inspirerade att vi börjar äta lite mer hällsosam kost några dagar i veckan. Jisses vad gott det är och vad mycket piggare man känner sig redan efter några dagar! Men jag tycker att det är viktigt att man inte blir manisk, visst måste man kunna unna sig en pizza och en påse chips till helgen eller lite fika om någon bjuder. Jag tycker att det är mest vad man äter till vardags som räknas.

Vår lägenhet
Tomas bror i Tyskland har skickat bilder på sin lägenhet till oss. Det var riktigt roligt att se så vi fotade några bilder på vår lägenhet och skickade till honom. Så här ser det ut hos oss just nu:


Vårat vadagsrum sett från soffan


Vardagsrummet från andra hållet.


Sovrummet sett från vardagsrummet (lägg märke till den söta katten i fönstret).


Sovrummet sett från andra hållet.


Vårat gästrum. Här får du bo om du vill sova över hos oss!=)


Min sötnos pysslar i köket.


Badrummet. Garderobsblommor är min favoritväxt. syns det?