<< December
   

 

[ Februari ]LångpromenaderDet känns redan som om det är vår i luften och vi tar långa promenader nästan varje dag! Just den här dagen gick vi runt Nydalasjön. Det blir så vitt av all snö på sjön att man nästan måste kisa.


På sportlovet kom Tomas syskonbarn, hans syster och hennes man på besök. En solig dag åker vi till en slalombacke.


Det blir ett riktigt äventyr för flickorna som aldrig åkt förut. Men de kämpar på så bra och i slutet av dagen susar de ner för backen båda två!


Välförtjänt fika i backen efter en hel dag av åkning.


På vägen hem ser vi renar på vägen och våra besökare kan pricka för ännu en punkt de nu sett av norrland.:)


Draken Katla.
Nästa dag vandrar vi på stan och kikar på de vackra snöskulpturerna i stan.


Flickorna hittar en pärlaffär och på kvällen träs det halsband och armband i långa banor.


SemmelfestEn kväll blir vi bjudna på semlor och trevligt sällskap hos Johannes och Ida. Jag hade nästan glömt hur gott det är med semlor! Vi får mersmak oh bara måste baka egna semlor några dagar senare.


Plankstek på Lottas


Lina, Anna och jag blir fotade av en överförfriskad äldre man i bordet intill..=)
Jag, Lina och Anna möts upp på Lottas och dricker öl och äter den välberyktade planksteken på Lottas. Efteråt går jag och Anna vidare till kårhuset Origo. Vi kommer dit kl 23 och märker att det är tidigt enligt studentmått mätt. Men vi har riktigt trevligt och testar varsinn "Golden strike" i baren (en liten snaps med riktigt guld i) och efter en timme börjar folket rasa in. En riktigt trevlig kväll!


Praktikant på röda korsetJag följer med Tomas och Lene på ett uppdrag med Röda korset. Det innebär att vi åker snowboard i backen och håller utkik efter skadade. Just denna dag inträffar inga incidenter förutom att vi får hjälpa ett par förstågångsåkare som trillat av liften. Det är inte det lättaste att hålla ordning på skidor och stavar då man faller!


IKSU


Nu ska det banne mig hårdtränas! Träningskläderna får följa med i väskan till jobbet så bär det av direkt jag slutat. Ridning tre dagar och IKSU tre dagar i veckan är målet! Det är riktigt skönt bara man fått in det som rutin!