<<Maj
   

 

[ Juni ]


Sill och färskpotatis


Det är sommar för mig!


Fiskefärd i ÖverbodaTomas fiskar och katterna strosar efter strandkanten.
En helg åker vi och fiskar och tältar vid en sjö i Överboda. Det är min och Tomas favoritsjö. Mycket för att det är så vackert där men även för att man så gott som alltid får fisk!


Vi kastade några kast på ett ställe och vandrade sedan vidare efter sjökanten och testade nya ställen.


Jag och min fångst.
Jag får en fin gädda som vi grillar över elden.Tomas grillar pinnbröd.


Tomas utanför våran boplats.
Då det var dax för att slå upp tältet upptäckte vi till vår förtret att tältpinnarna var försvunna. Som tur var räddade Tomas situationen och spände upp tältet mellan olika träd i skogen.


Tomas väntar på John blund.
Det blev riktigt mysigt trots avsaknaden av tältpinnar. Vi sov med endast myggnätet för öppningen så vi kunde ligga och kika ut mot sjön tills vi somnade!


Hemmamys


Musslor = mumma.
Nästa kväll myser vi hemma och dricker ett gott vin och lagar våran favoritsoppa som innehåller olika sorters fisk, saffran och massor med färska musslor.


Orientering


Tomas ställer in kompassen för att hitta bästa vägen till nästa kontroll.
Vi har börjat orientera! Varje sommar anordnar något som kallas "Skogsluffen". De sätter då ut 100 kontroller i naturområdena runt Umeå. Klarar man ett visst antar kontroller är man med i olika utlottningar. Man känner sig så hurtig då man är ute i skogen och ränner. Jag och Tomas turas om att hitta varsinn kontroll. Det är riktigt spännande. Det är också roligt att komma ut och se sidor av Umeå man aldrig varit på förut.


Tomas med kartan i högsta hugg.


Man blir aldrig så glad som när man får syn på kontrollen.


Grillning vid kärleksviken


Strandmys.
En kväll träffas vi ett gäng och åker vi till Kärleksviken och grillar, dricker cider och har det trevligt! Det uppstår faktiskt kärlek mellan två av våra vänner som träffas här för första gången. Kan det bli mer romantiskt?:) Det ska bli spännande att följa fortsättningen.


Mot Gällivaretrakter


På vägen till Gällivare blir vi akut pizzasugna och ringer och frågar Tibban om han något förslag på pizzahak. Han föreslår sin favoritpizzeria; pizzeria Äljest i Öjebyn. Jisses vilka sagolika stenungsbakade pizzor som tillverkas där! Mums. Kan rekomenderas!
(Är det ett tecken på att man håller på bli vuxen då man börjar fotografera mat? )


Marknad + Öltält


Världens bästa Emelie i öltältet.
I Gällivare är det marknad denna helg och vi spatserar runt bland stånden och shoppar kryddor och godis. På kvällen spelar vi guitar hero hos Emelie och går sedan till öltältet och svänger våra lurviga!:)


Tomas och jag utanför öltältet.
Jag träffade rätt många jag inte sett sedan gymnasiet. Det är så roligt att se hur alla ser ut nu och höra vad de pysslar med.

Utflykt till blå lagunen


Lillebror och pappa.
Vi åker på utflykt med pappi till blå lagunen. Blå lagunen är egentligen ett djupt gruvhål som vattenfyllts. Det är egentligen ett mysterium hur vattnet kan ligga kvar i hålet eftersom den ligger uppe på en höjd. Pappa berättar om gamla dagbrott som finns i närheten och visar oss olika mineraler.


Lillebror!


Blå lagunen med Dundret i bakgrunden.
Vi har med oss bullar och saft som vi fikar vid lagunen. Det är någt visst med naturen här uppe i norr.


Vackra små Linnéa liknande blommor. Undrar just vad det är för sort? Det är nu man skulle ha ett blostermlexicon med ut i skogen!


Jag och Pappa vid hembygdsgården i Gällivare. (lägg märke till att vi
har nästan likadana kepsar)

Max 1 år


Tomas överräcker Max hans paket.
Max firar sitt livs första födelsedag!


Max och hans haj.
Av oss fick Max en uppblåsbar haj och en tröja. Han uppskattande av någon underlig anledning hajen mer än tröjan!


Ännu en matbild - Mamma hade gjort en av hennes omtalade smörgåstårtor dagen till ära.


En glad Angelina.
Angelina är hon också snart ett år. Har blivit stora damen och har hårspänne och allt. Nästa gång jag ser småkiddsen så kan de säkert redan gå!Lotus och Lava.
Jag, Tomas och Emelie hade också med våra "bäbisar". Jisses vilket bus och liv det blir med 4st katter och 2st barn.