<<Februari
   

 

[ Mars ]


Besök från SkåneEn helg kommer Tomas pappa och Bitte på besök. De har inte åkt skidor på länge så en dag tar vi med oss picknick och liggunderlag och beger vi oss ut på längdskidor på Nydalasjön.


.
Det är så fint runt Nydalasjön. Jag och Tomas passar på att fotografera lite medan de andra pustar ut.


Solen värmer så skönt och vi är alldeles varma då vi kommer fram till vår fikaplats och vi lägger oss på isen och bara lapar sol en stund innan vi gör upp en eld. Vintriga skogsutflykter är verkligen något man inte kan få nog av!


På kvällen testar vi gå ut och äta Tapas tillsammans med skåningarna. Det är kanske inget man ska göra då man är vrålhungring men det var roligt och pyssligt att beställa in många små olika rätter man kunde provsmaka. Jag beställde in 3 olika rätter. Min favorit blev de vitlöksgratinerade blåmusslorna. Mums!

Drinkprovarkväll med tjejerna


En lördag har jag, Åsa och Anna drinkprovar kväll. Jag bjuder på en syrlig drink med sockrad kant på glaset. Vi sitter och pratar och har jättetrevligt och kommer iväg på krogen först kring midnatt. Men det gör ingenting för som oftast är det förfesten som är trevligast!


Gällivare


Påsken firade vi i Gällivare hemma hos mammi. På påskdagsmorgonen målade vi ägg som vi sedan la i påskhönan enligt tradition.


På kvällen gick vi på midnattsmässa i kyrkan. Jag är inte speciellt troende men tycker att det är så mysigt och stämningsfullt att vara i kyrkan vid speciella tillfällen. Den här mässan var dock något ovanlig(det var dock svenska kyrkan vi var i), kan det ha varit för att det var påsk? Kyrkan var nedsläckt då vi kom in och vi fick alla varsitt ljus att hålla i. Prästen gick runt och skramlade med klockor och vi fick gå fram en och en till prästen så skvätte han vigvatten på oss med en liten kvast. Jag och Tomas fick bita oss i läppen för att hålla oss från skratt. Något underligt men lite mer underhållande än vanligt..=)


Så gott som varje dag tog jag och Tomas en tur på längdskidorna. Det var underbart väder mest hela tiden och vi testade nya spår varje dag!


Min bonussyster Emelie har köpt världens sötaste minitiger. En bengal vid namn Leopardette´s Ariel Anastasia a.k.a. Lava. Det måste vara den minsta och nöpnaste kattungen jag sett.Riksgränsen


I slutet av Påsklovet åkte vi till Riksgränsen tillsammans med Erik och Anna.


Full fart i backen! På dagarna åker vi skidor och snowboard tills benen känns som gele..
Och på kvällarna myser vi på hotellet, spelar sällskapsspel, dricker bubbelvin och äter pilsnerkorv. René Barbier framhäver verkligen smaken i pilsnerkorven på ett fint sätt tyckte vi. Kan rekomenderas!


På vägen till Riksgränsen fick vi för första gången se det omtalade naturmonumentet "Lapporten".