<<Oktober
   

 

[ November ]


Kärlekskiwin

Kiwifrukter är så goda den här tiden på året. Jag har kommit in i en kiwi period och måste ha minst en kiwi per dag. I går när jag skulle öppna min kiwi så såg mitten på kiwin precis ut som ett litet hjärta. Var tvungen att spara halva och ge till Tomas då han kom hem!


Vecka 19 - Rutin ultraljud

Andra bilden på vårat lilla mirakel.
Nu är vi näst intill halvvägs. Så spännande det var att få se lillis igen! Bebisen satt i skräddarställning och vinkade med armarna åt oss. Barnmorskan flyttade fram beräknad födelsedag två dagar till den 6 April 2009. Moderkakan satt i bakre överkanten och hon gissade på att "lilla B" är en flicka!:) Samma dag känner jag den första sparken från lillis. Tomas satte handen på min mage och får även han en spark! Så mycket mer verkligt det känns nu! Vet dock inte om man kan lita så mycket på det där med kön. Tomas mamma berättar att då hon var gravid med Tomas så sa de på ultraljudet att de skulle bli en flicka och det blev det ju som tur var inte!:)

Bebisen vecka 19: Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


Efter ultraljudet gick vi och fikade på Mekka och tittade på UL-bilderna vi fått utskrivna tillsammans med Lina och Poppe ska ha en bäbis två dagar efter oss. De hade varit på ultraljud samma dag som vi. Barnmorskan hade kört med precis samma skämt åt dem och sagt att bebisen kanske skulle bli nästa stadsminister och hade en hjärna som såg ut som en liten valnöt.


Premiärturen

En dag efter jobbet tar vi på oss skidorna och åker ut på Nydalasjön.


Så här vacker blir världen genom mina skidglasögon.
Vi har med våra skidglasögon. De är riktigt sköna att dra på sig då det kan vara lite blåsigt ute på sjön. Men man blir ändå varm direkt man kommit iväg och har åkt en stund. Då jag har på mig mina glasögon så får allt ett sånt vackert rosa skimmer.


Julknytis

Tomas klass hade knytkalas med julbordstema. Det var både trevligt och gott och vi sjöng sånger och skålade i glögg och julmust. Jag och Tomas fick i uppdrag att ordna kokt potatis för 30 personer och ta med röbetssallad. Vi beräknade två potatisar per person men det måste ha varit många som hoppade över potatisen helt och dök direkt på läckerheterna för då vi skulle hem var potatisgrytan fortfarande halvfull. Så det blev att käka potatis i alla de kombinationer i dagarna 3!:)


Världens bästa Lene; festfixaren nr ett var med och drog i tåtarna även denna gång!


Min sötnos mumsar pepparkakor.
Vi skulle ta med oss varsin julklapp för 30kr till festen. Jag och Tomas köpte två chokladaskar med choklad som såg väldigt lyxig ut(men kanske inte var det med tanke på priset). Då jag sedan drog ett paket från säcken så hoppade en av deltagarana fram och skrek "neeeej" och tvingade mig att byta tiill ett annat paket. Det var nog tur då det första paketet innehöll snus och cigaretter. Nu fick jag istället ett fint litet paket med färgkritor!:)

.
Två av tjejerna i Tomas klass var också gravida och väntar barn i April (underligt att alla ska ha just i April, kan det vara den vanligaste månaden kanske!?). Naturligtvis kunde vi inte låta bli att bubbla lite "vänta-barn-prat" i köket och sedan skulle magarna jämföras och fotas. Min mage är i mitten. Jag kan svära på att den var störst innan någon drog fram en kamera. Det måste vara "lilla B" som är lite kameraskygg och kryper i hop då det är dax för fotografering kanske?


Första Advent


Jag och Tomas bestämde oss för att ha en levande gran i år. Så mysigt det var att åka och hämta den och pynta den då vi kom hem. Eftersom vi ska fira julen hemma i Gällivare i år så passade vi på att ta in granen redan till första advent. Vi snålade lite och köpte kortaste ljusslingan då det endast är en liten gran. Den visade sig vara lite för kort så det fick bara bli ljus på framsidan men är väl ändå bara den sidan som syns ändå?Vi passade även på att göra julfint i resten av lägenheten och satte upp julgardiner och julstjärnor i fönstren. Så här fint blev det i vardagsrummet!


Julmysigt i köket med julblomma och allt.


Gerbilerna fick också julefint med en liten grankvist. De var dock otacksamma och strimlade sönder den på bara några minuter.


Vi bakar även världens godaste lussebullar! De ser ut som vanliga kanelbullar fast med saffran och massor mandelmassa i. Degplattorna skulle vara 50x50 cm stora och vi tyckte våra såg så små ut då vi kavlat ut dem så vi var tvungen att ta fram måttbandet och mäta. haha..


Tomas med färdiga gobullar.
Lene och Andreas kom förbi och provsmakade. Det blev massor med bullar så nu har vi så det räcker fram till nästa jul!


Vilse i barnvangsdjungeln

Den här vagnen står nu i gästrummet och väntar på att våran lilla pyssling ska kika ut.
Jisses vilken djungel det är med barnvagnar! Hade ingen aning om att det fanns så många olika modeller och sorter man måste välja på. De kostar också nästan lika mycket att köpa som våran bil gjorde och är rätt dyra även begagnat, så det känns lite läskigt att köpa något för flera tusen kr utan vare sig garanti eller kvitton kvar. Så det kändes helt underbart då mamma och pappa erbjöd sig att köpa en ny vagn åt oss. Efter att ha gjort den sedvanliga runtsnokningen på nätet och läst tester, recensioner och forum fastnade vi tillslut för en vagn som hette Teutonia Spirit med handbroms och vändbar sits. Vi valde tre hjul istället för fyra då vi tyckte att trehjulingarna vi testade på affären var så mycket mer lättstyrda än de med fyra (man slapp lyfta runt dem i svängarna). Just nu reade de ut 2008 års modell på babyproffsen så efter att ha varit och provkört och känt och klämt och testat fälla ihop så många gånger att vi till slut skämdes lite då vi mötter personalens igenkännande blickar så slog vi till.


Så här ser vår vagn ut då man gjort om den till liggvagn och då man har klickat fast bilbarnstolen i den.
Vår modell går att använda som både ligg och sittvagn och det går även att sätta fast bilbarnstolen på den om man bara ska in på stan en snabbis och inte vill väcka den lilla. Så nu står den bara och väntar här hemma.

Frostiga ridturer

Det finns inget härligare än att spränga fram i galopp över en sommaräng men ändå är nog vintern den tid på året då jag uppskattar hästarna och ridningen som mest! Så mycket bara för att det annars sällan blir att man tar sig ut vintertid. Det är så coolt att känna hur alla muskler i hästarna arbetar då de ska ta sig genom djupsnön i galopp.


Tomas och Lissy rider på den snöklädda ängen.


I bland rider vi ut först i skymningen. Innan vi har kommit tillbaka till stallet har det hunnit blivi bäcksvart ute. Jag har nog aldrig sett så mycket stjärnor som då. Sist vi var där red vi sida vid sida i mörkret och bara satt på hästryggarna och pratade och filosoferade då vi plötsligt såg flera stjärnfall som sköt ut över himlen, nästan magiskt. När det är så mörkt brukar vi bara släppa tyglarna och låta hästarna själva få leda oss tillbaka till stallet.