<<Augusti
   

 

[ September ]


Lek med bilder


Annas ansikte i min kropp och tvärt om, visst ser det verkligt ut?:)
Jag är sugen på att färga håret mörkt! Känner mig dock lite feg. Har haft blont de senaste 10 åren (oj så länge det lät.. tänk om jag stannar kvar i samma frisyr tills jag är 60 och blir som tanterna på komvux som fortfarande går runt i höga 80-tals frillor). Jag och Anna testar leka lite med bilder i photoshop och klistrar in mitt ansikte i hennes hår för att se om jag passar i mörkt. När vi ändå höll på testade vi sätta hennes ansikte i mitt hår. haha.. visst blev vi snygga? Jag ser lite konstigt ihoptryckt ut bara. :) Tyckte dock att Anna ser ut att passa riktigt bra i blont hår!


Så här såg orginalbilden ut.


Mitt nya jag

Jag har blivit brunett! Oj vad ovant det känns! Känner knappt igen mig själv då jag går förbi en spegel och ser mig själv i ögonvrån. Tomas är på praktik i Skåne. Han kommer hem först om 5 dagar jag tänkte att jag skulle försöka hålla det hela hemligt tills han kom hem och se om han hittade igen mig på flygplatsen. Råkade dock försäga mig i telefon redan nästa dag. typiskt mig..


Trea med uteplats sökes


Så här såg den ut utifrån!
Vi är sugna på att flytta! Det skulle vara så härligt att ha en lägenhet med uteplats så man kan sitta ute och äta frukost om mornarna och kunna plantera en och annan tulpan eller påsklilja som kan spira fram om våren. Vi fick erbjudande om en lägenhet vi ställt oss på kö till. Vi var dock på köplats nr 5. Anna och Åsa följde med och tittade på den då Tomas fortfarande är på praktik i Skåne. Den var helt perfekt! En stor uteplats i söderläge med häck runt om. Fin planlösning med fräsha snygga tapeter i alla rum och ingen insyn (då det var utsikt mot skogen på baksidan). Det var bara en annan som hade varit och tittat på den! Vi blev eld och lågor och började fantisera och planera men tyvärr tackade den andra tittaren ja och fick den då han stod före oss i kön, morr! Jag som nästan redan hade beställt vårlökarna på internet. Men nu vet vi iaf vad vi söker efter och det fanns rätt många såna här lägenheter i samma område. Så nu håller vi tummarna för att de som bor i dem ska bli flyttsugna!


Anna och Åsa söndagsfikar.
Efter lägenhetstitten går vi på söndagsfika på kårhuset Skogis. Varje söndag ordnar studenterna billigt och gott fika. Kakbitarna man får är verkligen helt enorma och man skulle kunna vara tre stycken som delade på en kakbit. Måste bero på att det är jägmästarstudenter som anordnar fikat(har en bild av att jägmästare är stora och rejäla karlar). Förut hade jag och vännerna det som tradition att gå dit varje söndag men vi har kommit av oss lite efter sommaren. Dock riktigt trevligt att sitta där och prata bort en timme eller två.


Saker som skogsritter

Tomas och Lissy (De flesta bilder denna månad är tagna med mobilen, Därav den taskiga kvalitén. Men det är så sällan man har med den riktiga kameran då det kommer ett "Kodak moment").
Jag och Tomas åker fortfarande ut och rider i skogen två gånger i veckan. Det är verkligen en av veckans höjdpunkter! Det tar ett tag att komma till stallet men det är ändå rätt mysigt att hinna sitta i bilen en stund och surra med Anna och Johanna och höra hur deras vecka varit. Känner man sig stressad och jäktad innan så är man helt avslappnad då man kommer därifrån. Så härligt!


Min prins på sin tappra springare!
Miljön där hästarna står är så vacker, speciellt nu när det börjar bli höst! På bilden har vi ridit till Mjösjön där vi brukar vara och tälta om somrarna. Längst strandkanten är tidernas längsta och bästa galoppsträcka! Då man galopperar där bara måste man tjuta högt rakt ut! :)
Är dock lite orolig ibland för att lillis ska studsa upp och ner som en pingpongboll i magen i galoppen men barnmorskan har sagt att det inte ska vara någon fara! Har planerat att jag ska fortsätta rida året ut! Hon som red Lärka före mig var också gravid och fortsatte rida tills fyra veckor innan förlossningen! Vilken stålkvinna!


Min Lärka - vackraste hästen i stallet!


Vecka 12 - Ultraljud och NUPP-test

Är det semesterns alla goda efterrätter eller är det något annat där inne som gör att det putar lite månne?

Idag är en riktigt stor dag! Idag ska vi nämligen med egna ögon få se om det verkligen döljer sig någon där inne eller om man bara är skendräktig! Så spännande! Det riktiga ultraljudet har vi fått tid för först i vecka 19. Men vi känner inte riktigt att vi har tålamod att vänta utan bara måste få tjuvkika lite på den lilla och se så det verkligen är någon där inne. Vi har därför bokat in ett extra ultraljud på en privat läkarmottagning i stan. De ska även göra ett NUPP-test där de med hjälp av ultraljudsbilden mäter en vätskespalt i fostrets nacke. Man får då en sannorlikhet för hur stor chans det är att barnet är drabbat av downs eller någon annan störning.


Första bilden på vårat lilla mirakel!
..och det var verkligen någon som gömde sig där inne! Inte ont anande om att det var någon som iaktog så snusade den lille lugnt vidare. Både jag och Tomas fick en liten tår i ögat då den första bilden kom upp på skärmen. Vårat barn! Det är lite konstigt men man känner redan kärlek till detta lilla liv man ännu inte träffat!

Den såg ut att ha det rymligt där inne den lille, underligt då det knappt syns något alls på magen ännu. Vi fick även se lillhjärtat som slog. Man förundras verkligen över att det är möjligt att kunna kika in till bebisen såhär! Barnmorskan zoomade in så vi fick se en närbild på hjärtat och klaffarna som arbetade. Det var så coolt att man till och med kunde se de små tårna och lederna i fötterna redan nu.
Lillis var 5,8cm lång(från huvud till rumpa). Beräknad födelse: 4 April 2009.
NUPP-sannorlikhet:1/5522. Moderkakan satt i överkant vilket BM sa var helt normalt. Skönt att fått se att allt såg ok ut, man kan lätt bli lite nojig!


Duktiga katter

Katterna som sitter på våran toa, Orion blir lite blyg av allt fotande och gömmer sig bakom handduken!
Jag och Tomas har i början av året tränat katterna till att gå på vår vanliga toalett. Det var rätt jobbigt men var så värt det då man är färdig! Så underbart lätt det är att ha katt nu, kvar är bara den roliga biten, att gosa och leka med dem! Inget mer släpande av kattsandspåsar, ingen mer kattlåda som luktar illa eller kattströ som ligger och skräpar runt halva lägenheten! Katterna verkar också nöjda med att lukten nu försvinner direkt! Enda nackdelen är när man ska på toa på morgnen! Då ska naturligtvis någon av katterna springa på toa före så måste man stå och med benen i kors och knipa tills de är färdiga. Det är rätt skönt också att slippa befatta sig med kattbajs nu när man är gravid. Hoppas kissarna uppskattar nytillskottet då det kommer! De kommer iaf få mycket mer sällskap hemma när vi ska vara barnlediga!


Hösten nalkas

Ensamt rött träd har hittat en kompis.
En dag då jag cyklar till stan längst älven inser jag att det plötsligt har blivit höst.


Till och med Ålidhem är vackert i höstskrud!


östlöv som väntar på att få segla ner mot marken..