<<Mars
   

 

[ April ]


Vecka 40 - Sista magbilden

Då vi fotar bild på magen varannan vecka borde det här bli sista magbilden..=/
Den här månaden kommer jag att föda barn! Så underligt det känns att det nu ligger en helt färdig fullfjädrad bäbis där inne som kan börja skrika och mumsa mjölk så snart den får komma ut! Hur ryms den? Är jag ute på längre prommisar känner man hur det huvudet trycker neråt i bäckenet. Ibland får jag läskiga ilningar i benet ner mot knät(bäbisen bufflar då mot en nerv). Jag har nu gått upp 15kg. Har aldrig varit tjockare än så här men ändå känner jag mig väldigt nöjd och stolt över min kula!:) Då man är ute på prommis med magen i vädret och möter äldre kvinnor så får de alltid något visst i blicken då de tittar på en, och ler lite med huvudet på sned!:) Nu ser man verkligen på långt håll att den liten bula som rör sig utanpå magen då lillaB rumstrearar om där inne. Har blivit så van vid magen och allt buffel och bökande där inne att jag säkert kommer sakna det lite då den är borta. Kanske det blir jag som får le åt andras magar med huvudet på sned då?


80% av alla får bristningar på magen då de är gravida. Ännu har jag inte fått några, men man ska inte ropa hej före man är över bron sägs det ju..
Du har 5 dagar kvar till beräknad förlossning.
Din graviditet startade Tis 1 jul 2008
Du blev gravid ungefär Tis 15 jul 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 275 av 280. (98,2%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 1 full dag (v39+1).
Beräknat förlossningsdatum Mån 6 apr 2009

Å nu längtar jag massor efter att få träffa vårat alldeles egna lilla mirakel, räkna de små fingrarna och snusa på magen. mys! Jisses vad vi vi kommer böla då lillaB kommer upp på min mage första gången! Just idag(1 April) kommer jag nog att knipa lite extra så den lilla slipper bli ett Aprilskämt och slipper få en massa skämtpaket varje gång hon fyller år!


Flytten

Varje gång vi har vägarna förbi Ålidhems centrum lastar vi cyklarna fulla med bananlådor. Till helgen ska flytten ske och det gäller att allt är packat och klart innan. Det jobbiga är att man inte vet om man kommer ligga på förlossningen nästa dag. Det gör det hela lite svårare att planera.


Varje eftermiddag åker vi till nya lägenheten och borrar upp hyllor och donar.


Första middagen i nya lyan.


9 kompisar kom och hjälpte oss att flytta så det hela gick rasande snabbt och smidigt!


Vi hade i förväg skrivit ut en planritning och ritat ut var alla möbler skulle stå så alla lätt skulle kunna se var saker skulle ställas.


Påsken

Vi har satt upp påskfjädrar i busken på vår uteplats.


Bländande solsken.
Mamma och Björn kom och firade påsken hos oss. Det var strålande sol och vi promenerade in till stan och åt årets första mjukglass.


Nu är alla lådor uppackade och allt är på sin plats. Till och med själsängen står bäddad och klar. Beräknat födelsedatum för bebisen är passerat för en vecka sedan. Nu längtar vi bara efter att vårat lilla gryn ska komma.

Vår prinsessa är född

Säg till om jag stör,
sa hon när hon steg in,
Så går jag med detsamma.

Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
Välkommen!Blott 1 dag gammal.

Den 16 April 2009 kom att bli den hitills största dagen i våra liv! Det var då vi första gången fick möta vårt alldeles egna barn.

Född: 16/4 kl 15.00
Vikt: 3180g
Längd: 51cm
Huvudomfång: 34,3cmEtt dygn tidigare
..

Jag ochTomas kl 03 på natten på väg in till förlossningen.
Värkarna satte igång vid 22 tiden dagen innan. Vi var inne på förlossningen i 12 timmar innan lillan föddes. Lustgasen var min bästis under förlossningen och jag pep som ett litet barn som blev bestulen på sin godispåse om någon försökte ta den ifrån mig.


Jag just efter förlossningen med den omtalade fikabrickan.


Lillan någon timme efter att hon fötts. Du får gärna testa amma tyckte personalen. Ehh. hur ska man komma åt mellan alla slangar och grejer..?
LillaB fick en kalsup av fostervattnet då hon föddes och fick ligga inne på barnavdelningen i kuvös första dygnet. Så här ynklig såg hon ut då jag fick komma upp dit för att träffa henne. Det kändes lite snopet att inte få ha henne hos sig första natten men som tur var fick jag ett enkelrum så Tomas fick stanna kvar under hela BB tiden. Tomas jobbade på Barn4 förra sommaren så för honom kändes det lite underligt att nu vara där som anhörig.


Lillan 1 dag gammal - Skönt att slippa kuvösen


Nästa dag då vi kom upp till barnavdelningen hade hon fått komma ut ur kuvösen och de hade satt på henne vanliga kläder. På kvällen fick vi ta henne med oss till BB så hon fick sova med oss. Mysigt!


Stolt nybliven pappa.


Tomas matar lillan med flaska då min mjölk ännu inte riktigt kommit igång.


Lillhanden alldeles blå av alla nålstick och provtagningar.
Tomas instruerar och visar sina färdigheter i blöjbytning.


Nybadad och inoljad som en ål.
Barnmorskan visade oss hur vi ska bada lillan. Första badet uppskattades dock inte av den lilla damen.


Lillans mormor och bonusmorfar kom på besök till barnavdelningen. De skulle åka åter till Gällivare i dagarna och hade tur som hann träffa lillan innan de åkte.


Att man kan så små fingrar.
Naglarna är pyttesmå men ack så vassa. Ibland råkar lillan riva sig själv i ansiktet eller oss så nu har vi köpt en liten nagelfil och filat ner dem så dem så de ska vara lite mjukare.


Så liten. Det är inte mycket man vet om världen ännu.

Lillan 2 dagar - Första familjebilden

En nybliven liten familj.


Lillan 3 dagar - Dax att åka hem

Lillan i sin jätteoverall.
Nu får vi äntligen åka hem! Det känns både spännande och samtidigt lite läskigt att inte längre ha larmknappen nära till hands då man har frågor eller om något skulle hända. Man är väldgit ivrig att komma hem och prova att pula ner lillan i alla fina babygrejer vi köpt som bara står hemma och väntar på henne. Fleece overallen vi köpt visade sig vara något för stor men hon växer väl i den..


Första kvällen hemma. Mys med tända ljus framför tvn.
Då hon låg just på gränsen i vikt när vi åkte hem från BB hade vi blivit ombedda att väcka henne var 3e timma för amning. Verkar hon fortfarande hungrig efter att hon ammat klart ska vi ge henne ersättning. Suger hon dåligt på bröstet så ska jag pumpa ur brösten efteråt. Mycket att hålla reda på! På natten sover hon så gott i sin säng och det känns så elakt att väcka henne och hålla henne vaken tills hon ammat en stund genom att kittla henne under fötterna eller stryka hennes panna med en fuktig tvättlapp. Usch. kan själv tänka mig hur arg jag hade blivit om någon hade gjort så med mig mitt i natten då jag sov som godast!


4 dagar gammal - fårskinnsmys

Lillan myser på fårskinnet. Vi klurar fortfarande på namn. Just nu står det mellan Alice, Tyra, Olivia och Melinda.


Sussar sött.


Vackra blå ögon
Man börjar redan få så där runda och gosiga bebiskinder.


5 dagar gammal - Världens bästa uppfinning

Måste vara det här babynestet som mamma sytt åt oss. Bebisar älskar verkligen att ligga trångt och hon somnar så snart man lägger ner henne i nästet. Det är även väldigt skönt när den sovande bebisen blir så portabel, ska man titta tv så bär bär man med sig nästet och lägger det på soffan, ska man äta får det ligga i köket och ska man duscha får det följa in i badrummet. På natten så lägger vi hela nästet i hennes spjälsäng så sover hon så gott i den.


Så söt hon är då hon somnat sött i sin bilstol.
Det är konstigt det där med barn och bilfärder. Lillan behöver bara placeras i bilbarnstolen så somnar hon även fast hon varit lite ilsken innan.


Lillan 6 dagar gammal


Mysigt nerbäddad i vagnen.
Första vagnpromenaden. Vi var så sugna att testa ta en tur med vagnen i solen att vi var tvugna att bädda ner lillan och bege oss ut. Jag känner mig dock fortfarande rätt mör efter förlossningen så det blev inte längre än ett varv runt kvarteret.


Just som vi börjat promenera upptäckte vi att vi fått med oss en sömning fripasagerare som lagt sig för att ta en lur i underdelen till vagnen.


Tomas ute och provkör vagnen.


Vår lilla älskling 1 vecka

Det firade vi med att göra hand och fotavtryck i vattenfärg. Avtrycken klistrade vi in i hennes "första bok".

Små fot och handavtryck.


Sedan fotade vi fina 1 veckas bilder då hon hade på sig en röd klänning som vi lite våghalsigt köpt på polarn och pyret då de vid rutinultraljudet gissade att jag hade en tjej i magen.


Visst ser det ut som om hon dansar?


Kliar sig lite förstrött i örat.


Nu har vi förresten bestämt vad vår lilla prinsessa ska heta! Det blir Tyra Melinda Alldén. Vi bestämde oss för Tyra då vi tyckte att det lät sött men samtidigt lite tufft och lagom ovanligt. Det är rätt skönt med ett kort namn så hon slipper smeknamn som hon förmodligen skulle fått om vi valt Olivia eller Melinda som tilltalsnamn.. Det är också roligt att det är ett gammalt fornnordiskt namn. Nu gäller det bara att ställa om sig och sluta kalla henne för "Lilla B" som vi gjort ända sedan vi fick reda på att hon fanns i min mage!:)


Att få sitta i bärsjalen är poppis.
Hur har då första veckan med Tyra varit? Den har mestadels varit helt underbar! Ofta ligger hon och bara iaktar oss med sina stora blå ögon. För varje dag tycker jag att man ser att hon blir mer och mer med, börjar kunna fästa blicken och blir nyfiken över vad vi är för ena filurer. Så gott som varje dag har hon dock en grinperiod på ca 3 timmar. Den kommer när man minst anar under dagen och ska någon komma på besök under dagen så kommer den oftast då. Då fäktar hon med armarna, sparkar med de små benen och tjuter alldeles hjärtskärande. Första gången hon fick en sådan period var Tomas i skolan och jag var alldeles förstörd då han kom hem! Men redan efter någon dag började vi hitta små saker som hon tycker om att vi gör och blir tröstad av då hon blir så där ledsen. Att få ligga med huvudet över axeln och bli klappad i blöjan är poppis, då pappa gör djupa benböj eller att få åka med i bärsjalen tycker man om. På nätterna måste vi fortfarande väcka henne var tredje timma för att mata henne men där i mellan sover hon gott. Så underbar hon är vårt lilla barn! Man blir alldeles varm i magen bara av att ligga och titta på henne..


Morgonstund har guld i mund

Tyra ligger i sover i skuggan till vänster i sitt babynäste medan jag och Tomas mumsar frukost på uteplatsen.
Varje morgon kliver jag och Tyra upp och äter frukost tillsammans med Tomas innan han går till skolan. Vi har köpt snygga möbler till vår uteplats och är det soligt så sitter vi där ute och äter. så mysigt!


Mina älsklingar.
Det blir redan nu stekande hett på uteplatsen då solen ligger på så vi får nog köpa ett stort parasoll om vi ska kunna vara där mitt under högsommaren!


Orion myser i solen.
Katterna njuter också av att få komma ut och ligga och lapa sol. De får dock nöja sig med att vara i selarna. Jag skulle vara så orolig över att någon skulle göra dem illa om man skulle släppa dem helt lösa. Förmodligen skulle de då även gå in till de grannar som hade sina balkongdörrar öppna och de kanske inte är så trevligt för de som är allergiska eller inte tycker om katter!


Många lila och gula krokusar har börjat titta fram på uteplatsen.
Det är så spännande att se vilka blommor som kommer upp i rabatten på vår uteplats! Hitills har massor av krokusar, scillar och påskliljor poppat upp och det verkar vara rabarber och smultron på G. Det är så rofyllt att påta ute i rabatten och vi har beskurit våra tre buskar som vi ännu inte vet vad det är för sorts buskar. Vi har också petat ner några solrosfrön och liljelökar och det planeras en färd till någon blomsterträdgård för att inhandla lite fler växter! Det är ganska lagomt att bara ha en liten rabatt, har man en hel gård så blir det nog lätt ett jobbigt måste att vara ut och påta. Nu är det mest bara mysigt!


Söndagsbad hemma i vasken

Vi har ännu inte köpt någon badbalja till Tyra då vi tyckte det kändes onödigt. Hon kan väl lika gärna bada i vasken? Lite trångt var det men lillpigan njöt och verkade trivas.


plask plask.


Tyra två veckor

Tyra i sin fina drakklänning hon fått av Johannes och Felicia.
Nu är våran lillpärla redan 14 dagar gammal! Hon har tappat sin lilla navelstump och är nu stora damen! Barnmorskan Anna från BVC har varit på hembesök hos oss och vägt lillan. Hon hade gått upp bra i vikt och väger nu 3400g så nu behöver vi inte längre väcka henne på nätterna utan hon får säga till själv då hon vill äta. så skönt! Hon vaknar ca var tredje timme ändå och ca kl 5 då solen går upp är hon klarvaken och blir lite ledsen om vi inte har lust att vara vakna och underhålla henne. Får hon ligga på någon av våra magar så kan hon dock lockas till att sova någon timme till. Vi ska testa köpa en rullgardin och se om hon sover lite längre om det är mörkt i sovrummet på morgonen. Hon har fortfarande sin grinperiod som kommer någon gång under dagen men känns ändå rätt lätt att trösta och blir nöjd om hon får vara i famnen medan man går runt i lägenheten. Vi har även så gott som slutat med ersättning (Ska hon få följa med oss på något viktigt så dopar vi henne dock ibland med lite ersättning innan vi går så sussar hon lite extra gott i vagnen..=) ). Vissa dagar är man lite som en zombie på dagarna för att man inte fått sova tillräckligt men underligt nog känner man sig för det mesta ändå rätt pigg och glad..


Valborg


Till valborg kom Lina och Poppe förbi med lilla Karl som är en vecka äldre än Tyra.


Hej, vem är du?
Karl och Tyra. Fortfarande är de nog inte riktigt medvetna om varandra.


Det var strålande sol och grillspett stod på menyn. Senare på kvällen tog jag och Tomas en långprommis till nydalahöjd och hälsade på Tomas klasskompisar som var där och grillade. Sedan gick vi förbi universitetet för att kika på majbrasan och lyssna på kören. Det var dock så mycket folk att vi inte tog oss ända fram utan nöjde oss med att titta på flammorna på håll.