<<Januari
   

 

[ Februari ]
Vecka 32: Har gått på ledighet - åter till arbetet februari 2010

Är nu i vecka 32 och jag har gått upp 9,4kg. Barnet ligger än så länge i tvärläge(tvärs över magen). Hoppas den vänder sig innan det är dax för att komma ut för annars blir det kejsarsnitt, läskigt! Nu har jag gått på havandeskapsledighet och ska vara ledig två hela härliga månader innan bebisens beräknade födelse! Och sedan ska jag vara ledig i tio månader med bebis och platt mage innan Tomas tar över.
Det är skönt att inte jobba mer för på slutet kändes det otäckt om man tar i för mycket, magen blir då alldeles hård och jag blir orolig för att något ska gå fel. Vi har nu varit på faderskapserkännande på socialkontoret. Två vittnen därifrån var med och vi fick skriva på papper om att jag och Tomas varit tillsammans under beräknad "konceptionstid"(vilket var ett väldigt långt intervall på typ 6 månader)! Nu längtar vi massor efter att få träffa och lära känna vårat lilla pyre där inne! Samtidigt som det skulle vara lite skönt om den lilla kunde kända med att kika ut tills vi flyttat klart.

Planerade projekt under ledigheten:

o Sy ett nytt överdrag med fickor till skötbordet
o Simma på iksu 2-3ggr/veckan
o Göra en fotobok för 2008
o Rensa och packa inför flytten
o Bara njuta och ladda inför det som komma skall!Snö, snö mera snö


Utsikten från vårat köksfönster.
Den senaste veckan har det kommit massor med snö och allt är så vitt och fint ute. Var enda liten kvist är täckt av ett tunt frostlager. Man vill bara vara ute mest hela tiden och njuta av allt det vackra!(fortsätter det så här kommer jag inte få något gjort under min ledighet..=) )


Frostiga kvistar


Många långa snöiga promenader blir det!


Världens bästa Anna ute i friska luften.
Anna medlurad ut på prommis.

Alla hjärtans dag

Vi vid älven.
Lagom till alla hjärtans dag var det världens härligaste väder. På dagen började vi med att fira genom att promenixa längst älven till stan och fika semlor. På kvällen gick vi ut och åt på Lottas. Man kan tyvärr inte boka bord där och vi kom dit kl 18.00 och vi verkade inte vara det enda paret som haft den brillianta idén att äta ute på alla hjärtans dag. Men efter att vi blängt lite på de andra paren som såg ut att ha ätit klart blev ett bord ledigt och vi kunde beställa den omtalade planksteken som sägs vara stans bästa(vilket vi nog måste hålla med om)! Tomas skulle föresten smyga iväg och köpa blommor till mig idag men jag lyckades avslöja hans vita lögn om att han hade glömt telefonen i bilen genom att ringa upp hans telefon då den låg i hans ficka då han just var påväg ut. Då kunde han inte hålla sig utan avslöjade sin lömska plan! Så nu väntar en blomöveraskning istället då jag minst anar. Spännande!


Biljakt

Vi har bestämt oss för att köpa en ny bil! Vi har varit riktigt nöjd med Galanten men det skulle vara skönt att ha en bil med ett stort babageutrymme så man slapp plocka isär vagnen i smådelar för att den ska rymmas in. Vi hittade några passande bilannonser på blocket och åkte runt och spanade och provkörde. Vi fastnade tillslut för en Toyota Carina som vi slog till på. Riktigt fin och det känns massor med lyxigt med ett 97:a jämfört med en 92:a och det ska bli skönt till sommaren att ha AC.


Våran fina gamla PUY som alltid varit oss trogen då vi flängt och farit överallt från Kiruna till Skåne. Så glada vi blev då den nu gick igenom besiktningen utan en endaste anmärkning. Efter att ha vaxat och stassat upp den lade vi ut den till för försäljning på Blocket. Det är rätt jobbigt att sälja bil. Först kom några riktigt läbbiga typer och tittade på bilden. De slet och drog i säten och spakar och körde iväg med den för att testköra utan att först höra efter om det var ok. Då de kom tillbaka luktade bilen rök innuti. Vem röker i en bil man provkör? morr! Vi kände att vi inte hade lust att sälja bilen till dem oavsett vad de bjöd.. Det blev tillslut ett trevligt äldre par som köpte bilen och vi fick ett riktigt bra pris. Jag är säker på att den kommer få ett fint hem hos dem!


Fettisdag

Till semmeldagen bakar vi(Tomas) tidernas godaste semlor som vi och vännerna avnjuter tillsammans med ett gott grönt te. Sedan spelar vi Elasund som Tomas fick i julklapp. Vi sparar även några semmelbullar i frysen som vi tar fram och tillreder då suget blir för stort. gottigott!


Mammamys

Jag åker själv till Gällivare och hälsar på mammi i en vecka. Tomas är lite orolig för att missa förlossingen om det skulle sätta igång nu men fortfarande är det nästan två månader kvar! Vädret hos mammi är underbart och vi tar långa promenader och skämmer bort oss med luncher ute varje dag.


Efterrätten.
En dag lunchar vi på restaurangen som hotell och restaurangeleverna har. De bjöds på tre olika rätter och eleverna fick öva sig på att duka upp fint och servera. De till vardags tuffa eleverna var så söta där de var uppklädda med väst och finbyxor och förde sig enligt konstens alla regler!


Prommis i Malmberget.


Prommis i Gällivare ovanför Sjöpen där vi gick runt och kikade och fantiserade om var man skulle kunna tänkas bo om man någon gång skulle flytta hit.(Trivs dock väldigt bra i Umeå just nu..=) )


Vi kikade på isskulpturen av Albert Falck som i år föreställde Vita huset.


Tack min älskade sötnos!
Då vi kom hem från en prommis så ringde ett blomsturbud på dörren. Blommor vem kunde det vara från? Det kom verkligen då jag minst anade det!:) Älskar verkligen att få blommor!


En annan dag kom Sanna och lille Noah förbi på fika. Roligt att surra lite. Synd att man inte träffas oftare!


Jag fick även träffa Isabell och Jims lillskrutt Vincent som bara var 10 dagar gammal! Storasyster Angelina 1,5år var så söt och kom med nappen då lillen tog till lipen.


Jag och mamma bakade en snygg biltårta som vi bjöd alla som strosade förbi på!


Vecka 34 - magen växer


Bakifrån syns det fortfarande nästan inte alls att jag är gravid. Flickmage?
Nu har jag gått upp 10,4 kg. Vi har varit hos barnmorskan och lillaB hade äntligen tagit sitt förnuft till fånga och vänt sig med huvudet neråt. Huvudet var ruckbart i bäckenet. Ibland känner man att det ilar till lite där nerifrån och då är det förmodligen lillis som borrar ner huvudet ännu lite djupare. Först nu när man vet att lillis ligger rätt känns det som om man kan förbereda sig på att det blir vanlig förlossning. Vi har beställt en TENS-apparat som sägs lindra lite då värkarna börjar sätta igång. Annars tänkte jag försöka klara mig på lustgas men det är rätt svårt att förutse exakt hur ont det kommer att göra..
Då jag var och simmade i veckan var det en gammal tant i duschen som frågade mig "Är det en flicka i magen, jag tycker att det ser ut som en flickmage?". Lite roligt är det med alla spekulationer!


Bokrea

Jag och Tomas går på bokrea. På något sätt känns det lite lyxigt med böcker och så roligt det är att bara stå och bläddra och sniffa(jo de luktar faktiskt gott i nya ännu obläddrade böcker).
Vi köpte:
Mina första år: Ett album där man ska fylla i små episoder och lägga in bilder från knoddens första år(jisses vad kameran kommer gå varm).
En bok om perenner. Nu ska här odlas då vi får en trädgård och perenner känns smart då de förväntas kommer upp år efter år när man väl odlat dem.
Barnets första år: En faktabok där man kan läsa om hur den lilla utvecklas månad för månad.