<<December
   

 

[ Januari ]


Kungen i köket

Den söta kocken lagar en smarrig rådjursstek.
Mi
n älskling är kung i köket. Även till vardags tycker han om att laga avancerade rätter som jag aldrig skulle våga mig på. Mitt matmotto är mer att det inte ska ta längre tid att laga maten än det tar att äta den. Då jag lagar mat blir det därför som oftast fiskpinnar, falukorv eller blodpudding. Tomas är inte så mycket för dessa rätter och därför är det oftast han kockar och under tiden diskar jag. Vi tycker nog båda att det är en ganska perfekt uppdelning!


Tina och Gustav kommer förbi och provsmakar.

Vecka 28

Nu är vi i vecka 28 och jag har gått upp 7 kg. Den här veckan kunde vi för första gången höra bebisens hjärtljud då vi lyssnade med Tomas stetoskop. Det var roligt att höra hjärtslagen då det lät som ett vanligt hjärta och inte som de där swishande ljuden som hörs då man får lyssna på hjärtat via ultraljud hos barnmorskan. En gång i månaden går vi på kontroll hos barnmorskan och alla värden har hitills bara sett bra ut. Jisses vad bebisen sparkar och lever om i magen nu. Då man sitter och rondar på jobbet kan bebisen plötsligt lägga av världens kick i revbenen och då är det svårt att hålla god min och tankarna i styr!:)


Vi har börjat boa!


Orion provkör och ger sitt godkännande till det nyinköpa babygymmet.
Vi har börjat köpa lite babygrejer. Det mesta köper vi begangnat på Blocket eller Tradera. Jisses vilken begagnatmarknad det finns för barngrejer och barnkläder. De små storlekarna kan ju bara användas i 1-2 månader och ser helt oanvända ut då man får dem.


En snygg fleeceoverall från Polarn och Pyret som knappt är använd. Nypris 600kr, vi fick den för 120kr på Tradera.


Mamma mu får agera testdocka i vår nyinköpta bärsele.

Inköpt:
X Barnvagn
X Bilbarnstol
X Bärsele
X Babygym
X Skötbord
X Amninskudde, babynest och riskudde - ska mammi sy! :)
X Skötväska - ska moster Britt sy! :)
X Spjälsäng och litet täcke och kudde till - Ska få ärva av morbror och moster :) :)


Kvar att köpa:

O Babysitter
O Barnvakt(som en walkie talkie man kan ha tex i vagnen om den lille sover utomhus och då höra när lillis vaknar)

O Elastisk bärsjal
O Badbalja


Sittningsmiddag

En helg går jag och Tomas på en sittning tillsammans med hans klass och lite annat folk från läkarprogrammet. Det är roligt att få klä upp sig lite.


Min darling och jag kalasfina!


Maten var god och mellan rätterna hade festgruppen i Tomas klass ordnat en massa sånger och bordslekar.


Tomas och jag
Så här skulle man se ut då man sjöng en av sångerna.
Efter vi ätit klart kom Anna, Åsa och Tina på eftersläppet och vi dansade en stund innan det var dax att gå hem.

Vi har hittat vår drömlägenhet!


Vi har ställt oss på kö till vår drömlägenhet! Det är en trea med en stor uteplats på ca 20 kvm i söderläge! Den ligger dessutom både närmare jobbet och stan än vad den vi har nu gör. Vi hamnade på plats nr3 i kön på den. Då vi skulle gå och titta på den smidde vi på vägen dit ondeskefulla planer om att försöka muta de som bodde där nu, och be dem snacka skit om lägeheten till alla andra som kom och tittade på den så att de skulle bli avskräckta och tacka nej! Men när vi kom dit var det en oskuldsfull barnfamilj som bodde där och vi vågade inte riktigt komma med några skamliga förslag(var nog lika bra)!:) Den var jättefin även inuti och vi tackade ja till den och höll tummarna för att de före oss i kön skulle tacka nej. Många sena kvällar promenerar vi förbi lägenheten och kastar drömmande blickar mot den och planerar och fantiserar om framtiden!

Vi fick lägenheten!!!


Vårt nya hem - Uteplatsen går ända från vardagsrummet till dit där sovrumsfönstret slutar.
Efter lite strul fram och tillbaka får vi äntligen reda på att vi fått lägenheten! Jisses så glada vi blev! Vi firade med att gå ut och äta. Sedan skrev vi ut en stor förstoring på planlösningen och begav oss dit för att mäta alla väggar i den så vi kunde planera lite hur vi skulle inreda den. Det ska bli så spänannde att flytta till en annan lägenhet! Bara det att få andra promenadvägar och en annan väg till jobbet känns roligt! Och att ha en stor uteplats man kan plantera buskar och blommor på och som lillaB kan sova i vagnen på! Det enda med flytten som känns mindre bra är inflyttningsdatumet; 1a April. Beräknad födelse för lillaB är 6 April. huj. Vi har dock bestämt oss för att vi ska säga upp vår lägenhet till 1a Maj så vi i alla fall har en månad på oss att flytta in och då kan vara lite mer flexibla.


Finfrämmande

Seth-Åke och Bitte i vårat kök.
I slutet på Januari kom tomas pappa och bonusmamma Bitte och hälsar på oss.


Vi är mycket ute och njuter av vädret och snön! Här är vi på prommis vid univeristetet och naturligtvis tar vi en liten sväng förbi utanför nya lägenheten när vi ändå är i närheten!


En dag skidrar vi tillsammans över nydalasjön och gör upp en eld och har årets första fika utomhus, bestående av gifflar och varm choklad.


Tomas och Bitte
Då vi skidrar hemåt har det redan börjat skymma.


Jag med de sexiga låneskorna och ett reservklot under tröjan.
På kvällen åker vi och bowlar. Det är riktigt roligt och vi lyckas alla slå iaf någon strike var!

Nils

Nils var väldigt fascinerad av katterna.
En dag kommer Sandra och Nils på visit och vi går ut och lunchar nyttig salladsbuffe och shoppar lite på stan. Nils är nu snart tre månader gammal. Sandra åker och rider två gånger i veckan och då är Pelle hemma med Nils och matar med utpumpad bröstmjölk vilket går jättebra! Så har vi också tänkt testa att göra då vår bebis kommer. Jag tror att det är nyttigt även för papporna att få ha bebisen helt för sig själv en stund då och då.

Vecka 30

Jag leker tuff i "byggare bob"tröja.
Nu är vi i vecka 30 och magen har vuxit ännu lite till. En natt vaknade jag med hemsk sendrag(har aldrig haft det förut men man kan visst få det då man är gravid). Det gjorde verkligen fruktansvärt ont och Tomas den stackaren vaknade helt yrvaken och förstod ingenting! Det gick över först när Tomas masserat benet lite. Usch, hoppas det inte kommer någon mer gång! Den här veckan kände jag för första gången att lillaB hade hicka. Nu har jag gått upp 8,3kg. Går det verkligen att bli större än så här?