<<Juni 2
   

 

[ Juli ]


Tyra 3 månader - 5870g och 60cm lång.

Tyra vill inte längre ligga still på skötbordet.


Tyra hjälper till att ta fram blöjor och tvättlappar!

Så mycket saker våran lillpiga har lärt sig på en månad! Nu snurrar hon runt både från rygg till mage och från mage till rygg. Så nu får man vara riktigt försiktig så hon inte snurrar ner från skötbordet eller soffan! Hon är som en hal ål då man ska byta blöja eller ta på nya kläder på henne och vrider sig runt och snurrar iväg. Hon griper också tag i allt i hennes närhet och petar in det i munnen och smakar på det så man får även vara försiktig så hon inte får tag på något olämpligt. Då hon ligger på skötbordet rullar hon iväg mot blöjorna och sträcker sig efter en blöja. Lyckas hon dra ut den trycker in den i munnen! Hon älskar även att stå upp i ens famn då vi håller henne i händerna och tycker om när vi drar i hennes händer så hon tar sig upp från liggande till sittande och skrattar ljudligt. Ibland kan hon också försöka ta sig framåt genom att sparka i från och dra i filten men lyckas ännu inte riktigt mer än någon ynka centimeter. Det är så roligt för man ser redan nu att Tyra och andra bebisar i samma ålder verkar vara intresserade av helt olika saker! Tyra verkar vara mer fysisk aktiv och vänder sig och grejar på men hon är inte lika mycket för att jollra eller att öva på att prata. Medan vissa bebisar ligger och jollrar mest hela tiden men inte är lika mycket för att röra på sig. Så spännande de är att följa deras utveckling! Nu har hon också blivit "barnvaktad" av sin mormor i några timmar vid två tillfällen, det gick jättebra båda gångerna!

Nästan exakt på 3 månadersdagen försvann plötsligt grinperioderna som hon tidigare haft om kvällarna. I samband med det började hon även sova längre perioder under dagarna. Hon sover nu 1-2 timmar vid 2-3 tillfällen under dagen så nu känns det som om man har massor av egentid att pyssla på med annat då hon sover! Är det en mildare form av kolik vår lillpiga haft tidigare måntro? På kvällarna somnar hon lite olika tider. Hon somnar oftast för natten vid 21-22tiden och vill kliva upp vid 9tiden på morgonen(vaknar även var 4e timme för att få mat men somnar sedan om direkt efter hon ätit).

Vi hamnade lite i en ond cirkel vid matsituationerna på dagtid då vi började med ersättning. Tyra åt endast ca 50ml per gång och var sedan hungrig redan efter 2 timmar och var då även lite gnällig vid måltiderna. Det kändes som om man inte gjorde annat än att värma mjölk och att mata. Då jag rådfrågade på BVC gav dem oss rådet att försöka vänta i 4 timmar mellan matningarna så hon hann bli lite hungrigare. Det gjorde susen så nu äter hon ca var 4e timme och är mer nöjd och belåten.


Nu är Tyra tillräckligt stadig i nacken för att sitta framåtvänt i sjalen i så kallad "buddaställning". Hon älskar den nya ställningen då hon kan se så mycket bättre och följa med i det vi pysslar med.


Tyra i sina snygga hängselbyxor hon fått ärva av sin tremänning Noah.
Tyra 3mån och kompisen Loke 4mån.


Mamma och Björn på genomresa


Frukostrering på uteplatsen.
Mamma och Björn stannade till i Umeå några dagar på väg mot Stockholm. Vädret var helt underbart och vi var ute och promenerade och mös i massor ute i solen.


Tyra morgongympar ute i det fria.


Nu börjar våra smultron bli riktigt söta och goda! Så lyxigt det känns att bara kunna gå ut och plocka några då man är sugen! Apropå smultron åkte vi en dag till "Smultronstället" och fikade tillsammans med mammi och Björn. Det är en jättemysig visningsträdgård och fik i ett som ligger i närheten av Gimonäs. Kan rekomenderas!


Jag, Tomas och Tyra väntar på fikat på smultronstället.


Vuxen? Nä jag är väl fortfarande en ungdom eller hur var det nu?

Många kvällar tar vi en kvällsprommis ner till stan och sätter oss och dinglar med benen nere vid kajen, pratar och käkar glass medan Tyra sover gott i sin vagn. Mysigt värre!
En kväll samlar jag dock på mig några extra vuxenpoäng då några tjejer sitter bredvid oss och kastar flaskor och annat skräp ner i älven. "Så där gör man inte" var jag tvungen att säga till dem, "Vadå alla andra kastrar ju skräp i älven" får jag till svar, "jaha, bara för det behöver väl inte ni göra det?". Lite skamsna såg de ut och man kan ju hoppas att de kanske får sig en tankeställare ändå.. morr.. Dagens ungdom! att man måste ta på sig ansvaret att uppfostra andras ungar!! hehe..=)


Visfestivalen på Holmön

I väntan på färjan.
Just denna dag fast för ett år sedan fick vi reda på att det bodde en liten bebis i min mage! Även den dagen åkte vi på visfestival. Det är sån mysig och liten festival och lite extra roligt är det att den ligger ute på en ö!


Tyra fick för första gången åka färja! Det tog 45minuter och Tyra verkade gilla gunget ombord på båten! Tänk, våran lilla tjej är bara 3 månader och har redan varit med om så mycket och åkt både bil, buss, flyg och båt!


Tyras första festival
Vi hade planerat att Tyra skulle få sova i sin vagn under spelningarna. Men det hade inte hon planerat utan tyckte det var mycket roligare att sitta med i famnen och skratta och ha sig! Vi hade köpt så käcka hörselkåpor åt henne men dem gillade hon inte! Men som tur var var musiken ganska låg så det gick bra ändå! Egentligen var det meningen att mamma och Björn skulle följt med på visfestivalen men Björn hade fått en släng av matförgiftning och fick ligga hemma och kurera sig.


Piteåfärd

En helg följer jag och Tyra med mammi och björn till Piteå. På vägen dit stannar vi och rastar i Munkviken. Så fint det var där, fiket låg på klipporna nere vid havet!


Mamma vid havet.


Jag och Tyra sniffar havsluft.


På kvällsprommis i Piteå.


På kvällen åt vi jordgubbar med grädde till efterrätt. Jag fick denna lite missbildade gubbe.


Lägg märke till att man till och med hade lite havsutsikt..=)
Frukostmys på balkongen. Mamma och Björn hade fått låna en sån fin lägenhet i Piteå som vi bodde i.


Tyramys på balkongen.Tyra inspekterar ett får.
En dag åker promenerar vi runt bland djuren på Grahns naturbruksgymnasium.


Sedan mumsade vi "Pite palt". Jisses vad jag sovit mycket under Pitevistelsen! Mamma skämde bort mig totalt och tog nattmatningarna och gick upp med lillan på morgonen så jag fick ligga kvar och snusa i någon timme till! Att lite extra sömn kan betyda så mycket!


Glass i Skellefteå.
Då jag skulle hem från Piteå passade vi på att åka till Skellefteå och strosa runt där under dagen.


Väl hemma i Umeå följer jag med Anna och rider. Vi släpar ut några nerfallna träd så de ligger tvärs över stigen som hästarna med förtjusning tar stora skutt över. Jisses så det suger i magen då man rider mot stocken i full galopp och inte är helt säker på om hästkraken kommer att ta ett stort hopp över hindret eller i sista sekund ändra sig och vika av, eller ännu värre bestämma sig för att istället borra ner hovarna i sanden och tvärstanna! Det är nog lite det som är den stora tjusningen med att rida, att man aldrig riktigt kan ha full kontroll över vad som kommer att hända. Då vi kör hem kör vi vägen förbi stallet där vi red för länge sedan och kikar på våra gamla sköthästar, Gritzy och Trollet. Jo, de står kvar i hagen på gamla stället och verkar trivas prima, nostalgi om något!


Strandliv

Jag tror aldrig jag varit så mycket på stranden som denna sommar! Kan det bero på den långa ledigheten i kombination med det härliga vädret kanske? Det luriga är bara att försöka hålla solen borta från de små.


Jag och Erika L försökte bygga små strandkojor så Tyra och Ludvig kunde sova i skuggan en stund. Det blev lite små rörigt på filtarna.


En varm dag då vi var vid Nydalasjön passade Tyra på att ta sitt första dopp utomhus.


Hon skrattade och plaskade och verkade inte bry sig om att vattnet var lite svalare än det hon var van vid hemma i badkaret! Bra träning inför babysimmet som hon ska börja till hösten! Så underbar hon är våran lilla gullunge!


En härligt dag vid Nydalasjön med Loke och Erika H. Loke har blivit så stadig och sitter nästan helt själv nu!


Erika fotade den här gulliga bilden på våra små bebisar som håller hand..


..och den här bilden på Tyra som njuter i skuggan.


Solbadare som får bada i regn istället.
Just då vi börjat packa ihop sakerna för att vandra hem öppnade sig himlen och regnet riktigt störtade ner. Som tur var hann vi söka skydd och väntade tills det lika plötsligt blev klarblå himmel igen. Typiskt svenskt sommarväder! :)


Vagnsmys.
Tyra ligger och myser och lyssnar på smattret under sitt regnskydd. Tänk om man själv också skulle fått krypa in dit!