<<Maj
   

 

[ Juni ]


Sommarmys på uteplatsen
I slutet på Maj och i början på Juni är det riktigt hett och härligt ute och vi myser massor ute på gården.


Många frukostar äts ute.


Tyris Myris sitter och sover i skuggan medan vi frukostrerar.


Mina älsklingar myser i värmen.
Tomas tentapluggar ute i gräset och lillan(1,5mån) luftar baken!:)


Jag och Tomas åker till Granngården och väljer ut olika sorters perenner vi planterar i rabatten. Lavendel, stockrosor, solöga, jättevalmo och några andra växter jag inte minns namnet på. Så spännande det ska bli att se när de börjar blomma.


Våran Löjtnantshjärta.


Det är rätt mysigt att raffsa runt i trådgården och riva upp ogräs som kikar fram mellan stenplattorna. Men vissa av ogräsen i stenläggningen är så vackra att jag inte nämns riva upp dem..

Fisketur

En solig kväll beger vi oss ut på fisketur.


Tomas och Tyra i fiskartagen.


Ett vackert prickigt ägg ligger på stranden. Undrar just vem som bott där i?


Pusspaus på klipporna.


Mitt pinnbröd sådär lagomt bränt.
Då vi fiskat klart gjorde vi upp en eld och grillade korv och pinnbröd.


Tyra flyger till Skåne

Tyra bältad och klar för att bege sig upp i luften.
Tyras första flygresa bar av mot Skåne! Vi var lite oroliga att hon skulle illvråla på planet om hon skulle få lock i öronen då det är lite svårt att trösta och gå runt med lillis på axeln när man är ombord på ett plan. Då vi klev ombord ynkade hon lite men så snart planet startat så somnade hon så gott i min famn. För att skona våra medresenärer från ev. barnskrik hade vi med oss 2st backup planer. Nr1 (för lite smågrinighet): lite mjölkersättning i en flaska och som backup nr2 - För riktiga akutsituationer (totalt hysteriskt grin): en liten kopp med socker att strössla lite över nappen. Dock kändes det som om vi vill undvika nr2 för att inte vänja lillan vid socker och som tur var behövdes det aldrig något alls då pigan sov gott under båda flygresorna. Men det var ändå rätt tryggt att ha en liten plan i fickan ifall inget annat skulle hjälpa.


Tyra vid hamnen i Simrishamn.
Tyras första visit i vackra Skåne! Det luktar alltid så gott i luften då man kommer dit på samma sätt som det brukar göra då är utomlands! Nästan som en blandning mellan hav och sommarängar. Vi har fått låna en vagn av Tomas bror som Tyras kusiner legat i då de var små. Perfekt så man slipper släpa den egna vagnen på flyget.


Tyras första Midsommar

La familia.
Midsommarafton firade vi tillammans med Margaretha och Bitte i Skåne. Först var vi på en hembygdsgård hade picknik och lyssnade på svenska midsommarsånger. Tänk nästa är är det vi som får dansa "runt om ett enerissnår" med Tyra.


Tomas mamma såg ut som en riktig filmstjärna där hon satt i gräset!


Midsommartårtan.
Sedan åkte vi till Lennart och mumsade jordgubbstårta och lyssnade på när han spelade dragspel.


Smörreklam?

På väg hem från midsommarfirandet passerade vi ett fält med massor av röda vallmos. Så kallade ogräsblommor enligt de skånska bönderna men oj så vackra!


På prommis i Smedstorp.


Efter den idylliska smörreklamsbilden upptäckte jag att jag fått denna lilla kamrat på benet. Bläää! En fästing. Tomas mamma är en erfaren fästingknipare och var därför den som fick uppdragen att avlägsna den. huga...


En dag promenerar vi runt bland kolonilotterna i Simrishamn. De ser ut som om man kommit till lilleputtland då allting är så mini. Små mini trädgårdar med mini hus, mini gräsmattor, mini rabatter och till och med mini flaggstänger. De små husen använder ägarna som sommarstugor. Det är så mysigt att gå runt och kika där och man blir så inspiererad av allt trädgårdsvackert!


En av mini husen med tillhörande trädgård.


Stenshuvud

Margareta och Tomas på väg ner.
Vi gjorde även den obligatoriska promenaden upp för berget i Stenshuvuds nationalpark. När man kommit upp till toppen är det riktigt fin utsikt över havet.


Söta små blommor.


Jag och Tomas klättar i träd.


Efter Stenshuvud åkte vi till Olof Viktors och satt på deras uteservering och smaskade världens godaste glass. Mums.


Tyra älskade att ligga och gunga i farmors hammock i uterummet.
Många frukostar och middagar åt vi på Tomas mammas inglasade veranda. Jisses så underbart det är med ett uterum! Är det regnigt eller blåsigt kan man sitta där inne och mysa med infravärme och får ändå "utekänsla". Både jag och Tomas är överens om att en inglasad veranda är en av de viktigaste detaljerna i vårat framtida hus!


Farbror Lars och Tyra.
Tyra fick för första gången träffa sina farbröder.


Tyras farfars mor bjöd oss på gott fika och gav lillan tröst.


Vi var även och tittade på en utställning med tavlor av konstnären Frans Lindberg. Konstnären målade motiv av hur det var i Skåne förr i tiden. Det var mysigt att gå där och kika på alla gamla tavlor. Tomas har fått en Frans Lindbergtavla av sin farmor så därför var det lite extra roligt att gå dit.


En kväll åt vi middag hos Tyras farfar och bonusfarmor. Sedan gick vi ut och promenerade på den skånska landsbygden. Så vackert det är! Om ni undrar vad det är för rött litet bylte som Tomas har på axeln så är det lilla Tyra som fått för sig att hon inte alls vill ligga och sova i vagnen utan hellre åka på sin pappas axel. Den idén kunde hon få lite från och till under tiden vi var på resande fot. underligt..


Tyra myser hos sin bunusfammo.


En annan kväll äter vi och Simon middag hemma hos Micke och Anna. Anna hade köpt en massa utrustning till sin planerade pilgrimsvandring. Oj så sugen man blir på att resa och upptäcka saker när någon annan ska iväg! Så kul det skulle vara att åka i väg på en turridningsresa till Island eller något annat spännande land!


Tyra snusar framför öppna spisen hos Micke och Anna.

Bara

Tyra i famnen på sina skånska kusiner.
På visit hos Tomas brors familj i Bara. Josefine fyllde år dagen till ära så det blev ett riktigt tårtkalas.


Tyras kusiner fick köttätande växter. De är riktigt coola. Kryper en fluga in i växten så slår den snabbt igen.

Tyra plaskar
Vi lånade Tomas brors systemkamera en vecka och passade då på att fota lite badbilder på lillan. Största skillnaden mot för våran kamera tycker jag är den externa blixten. Så mycket bättre inomhusbilder det blir med en bättre blixt! Nu är frågan om man skulle satsa på en systemkamera eller bara en extern blixt?


Tyra två månader
Vilken liten badanka våran lilla älskling blivit! Hon riktigt njuter då hon får plaska runt i badkaret! Kanske man skulle anmäla henne till babysim till hösten?


Glad bebis.


Blöt bebis.


Tyra trampar vatten.


Badanka
.


Tyra 2 Månader - 5010g och 58 cm.

Tänk att våran lilltös redan är två månader. Vilket underbart litet liv hon är! Nu jollrar hon och följer oss med blicken då vi går runt i lägenheten. Hon slår på sina leksaker i babygymmet och sätter man en leksak i hennes hand så petar hon in den i munnen för att smaka lite på den. Hon kan nu vända sig från mage till rygg och jobbar för fullt med att försöka vända sig från rygg till mage men ena armen kommer som oftast i kläm och hindrar henne. Ibland blir hon så frustrerad då hennes vändningsförsök misslyckas att hon brister ut i gråt. Senaste tiden har hon även blivit mer och mer ovillig att ta bröstet. Då jag testade pumpa ut lite mjölk så kom det nästan inget!? Håller mjölken på att försvinna? Vi har därför börjat ge henne mjölkersättning och så får hon lite utpumpad bröstmjölk ibland. Jag som hade tänk att jag skulle amma tills hon var 6 månader. Fördelen med ersättning är dock att det är skönt att ha bättre koll på hur mycket hon får i sig! Blir hon ledsen bara en timme efter hon ätit ett rejält mål är det skönt att kunna stryka "hungrighet" från eventuella orsaker varför hon är ledsen. Tidigare när man ammade var det som oftast jag som fick ta lillan då hon var ledsen för att försöka mata lite mer. Nu kan vi istället hjälpas åt att trösta och mata vårat lilla gryn.