<< Juni 1
   

[ Ännu mer Juni ]Första klippningen


Före: hockeyfrilla alá 80-tal.


Efter: Nu har man fått sig en prydlig liten frisyr. Luggen har vi redan kapat många gånger med det här var första gången hela håret fick sig en omgång.


En av lockarna med Tyras första bebishår fick en hedersplats i hennes bok!


Ny sulky

Vår nya vagn, en Chicco Sulky Liteway.
Då vi flög hem från Greklad blev ett av hjulen på våran sulkyvagn lite snett efter flygturen. Vagnen hade vi köpt billigt begagnat på blocket just innan vi åkte. Flygbolaget var dock riktigt tillmötesgående och vi fick välja ut en helt sprillansny vagn från babyproffsen! Vi fick även ha kvar vagnen med snett hjul så den ska vi ta till Skåne och ha som extrasulky då vi är där, helt perfekt!


Vardagsbilder


En lunch lyxar vi till det och äter på kinarestaurangen. Massor med god mat som passade både stora och små och Tyra blev helt lyrisk när hon fick ett eget riktigt glas med sugrör i.


Solstollarna.


Många dagar då vi promenerar till stan stannar vi till vid Gammlia och kikar på djuren. Det känns så mysigt lantligt med hönsen som får gå helt lösa bland husen och picka efter maskar.


Tyra följer med spänning kronprinsessbröllopet!
Prinsessan Viktoria och Daniel gifter sig! Vi var på två års kalas den dagen men då det var dags för cerminin så bänkade sig alla framför tvn. Det var pampigt som sig bör!


Träff med föräldrargruppen vid Nydalasjön. Så roligt det var att se alla igen efter långt uppehåll. De andra barnen i gruppen var så lugna och satt på en filt och lekte under hela träffen, deras föräldrar satt så lugnt och fikade och samtalade(lite avis blir man ju..=) ). Tyra stövlade runt som ett yrväder och både jag och Tomas hade fullt upp med att jaga efter henne både i skogen och på väg ner i sjön för att plaska lite. De andra barnen hade inte börjat gå ännu utan nöjde sig med att krypa. Men det är väl sådant man får ta med barn som går tidigt.


Tyra har fått en liten babypool som hon kan plaska i på uteplatsen. Nu får hon plaska hur mycket hon vill utan att det gör något att det stänker mest överallt!


Sötgryn


Bubbelpool


Stugmys med grannarna

Sansade sönosar framför brasan.
En helg följer vi med ut till grannarnas stuga. Vädret var lite ostadigt men vi hade mysig ändå och frossade i god mat, mös vid brasan och spelade spel.


Buuuus.


På kvällen efter att barnen krypit till kojs spelade vi spel, drack bärs, bastade och tog sedan ett dopp i sjön.Fisketur

En dag åkte vi för att fiska och grilla till vår favvosjö Mjösjön. Då vi kommer dit ser vi att det är fiskeförbud hela månaden. Vi funderar först på att trotsa förbudet men det känns lite jobbigt att hela tiden behöva kika över axeln och vara lite orolig så vi åker i stället till en annan sjö i närheten. Vi hade fiskelyckan med oss och några små abborrar fick följa med oss hem.


Tyra hittade en jättesandlåda och bökade glatt omkring där medan vi fiskade. Vädret svänger verkligen! För någon dag sedan badade Tyra i poolen och denna dag i mitten på Juni var det soligt men samtidigt lite småkylig och vi var glada över att ha tagit på underställen.


Korv och pinnbrödsgrillning.


Tyra hittade källan till det goda; varför grilla korven när man kan äta den som den är?


Ensam kvar.. Ett litet maskrosfrö väntar på nästa vind för att få flyga iväg på äventyr.


Besök hos randiga familjen i Kalmar


Vi flyger till Kalmar för att hälsa på Tomas syster med familj.


Tyras kusiner har gått på seglarskola i sommar. Så duktiga de blivit och de små segelbåtarna de seglade var så gulliga!


På midsommarafton åkte vi först och tittade på avslutningen på seglarskolan och hade picknick i gräset.


Midsommarflicka.


Ute på havet.
Efter lite midsommarmat så åkte vi ut till Öland där de hade deras segelbåt och tog en liten segeltur med den.


Tomas fick köra båten.


Promenad i hamnen.


Måste bara visa denna söta bild på Tyra då vi flög till Kalmar(på flygplatsens lekrum).


Rysligt spännande att bli gungad av storkusinen.
En annan dag åkte vi till Tomas bror i Bara och hälsade på kusinerna där.


Tyra vilar mot sin farbrors axel.


Skåne

Tomas njuter av att vara tillbaka vid de långa sandstränderna på Österlen.


Drömprins


Det var så lätt att bygga sandslott i den finkorniga sanden.


Enda nackdelen med denna sand var dock att man kände sig som en panerad abborre då man skulle hem. Sanden satt verkligen som klistrad överallt!


Näckros i dammen.
Ett och annat besök blev det förståss hos Tomas farmor och en kik i hennes fina trädgård.


Vi besökte även Mickes familjs bondgård och fick en rundvisning där.


Roboten hittar spenarna med en laserstråle, tvättar dem och mjölkar sedan.
Djuren hade det så bra och kunde gå ut i hagen då de ville eller hellre ligga i stallet och slöa om de föredrog det. Vi blev dock förvånade över hur datoriserat allt var! Då korna blev sugna på lite käk fick de först gå in till en mjölkningsrobot som mjölkade kon om det var dax för det, annars fick den passera rakt igenom till matrummet. Man kunde se på datorn exakt vilken tid varje ko mjölkats senast, om det var någon ko som varit bråkig under mjölkningen och precis hur mycket mjölk det kommit från varje enskild spene. Så nu måste man nästan vara datatekniker för att kunna vara bonde!


Zoo, Zoo vi ska gå på zoo


En dag åkte vi till Ystads zoo tillsammans med Tomas mamma. Aporna var som vanligt mina favoriter!


Så förvånande vi blev då vi såg en skylt om att de hade apor som strövade fritt ute bland träden i djurparken. Jo minsann, vi fick syn på några små gynnare i ett träd bredvid där vi satt och hade picknick. Som vanligt blev man bara så petsugen...varför?


Även påfåglar struttade omkring lösa i djurparken.


Man fick gå in och hälsa på jättesköldpaddorna. Jag trodde de var lugna djur men de var fullt liv i inhägnaden. En sköldpadda var som besatt i Tyras små skor och skulle hela tiden komma fram och lukta och naffsa på dem. Djurskötaren berättade att sköldpaddor av någon anledning älskar lukten av fotsvett!?


Föräldrarmys

På Tomas mammas trappa.
Vi hade perfekt väder hela tiden i Skåne och det var så härligt att bara ta det lugnt och mysa med Tomas familj.


Promenad vid Tomas pappa och Bittes hus.


Utflykt i bokskogen.


Trädsvamp


Bad i sjön.
Jag är en obotlig sjöbadare. Det är så vackert och fint vid havet och jag är gärna där och solar och njuter av utsikten men ska det badas så är där sällan tillräckligt varmt för att jag ska våga doppa mer än fötterna. Då slänger jag mig hellre i en ljummen sjö med slibbig botten.


Tivoli i Köpenhamn

Båtkrock.
En dag åkte vi till Tivolit i Köpenhamn tillsammans med Tomas familj. På bilden är vi alla ute och åker med småbåtarna som var nästan som radiostyrda bilar fast båtar istället. Det fanns förvånansvärt många attraktioner som Tyra kunde vara med och åka. Men då vi skulle åka de lite mer våghalsiga karusellerna ställde Tomas pappa upp som barnvakt!


Tyra och Faffa åker veteranbil.


Där fanns även ett sjuukt stort akvarium på hela 270.000liter vatten. Jag som tyckte att vårat kar på 250liter var stort.


Efteråt tog vi en prommis på gatorna i Köpenhamn och hittade ett mysigt litet fik där vi tog varsin räkmacka.


Promenad runt i Malmö i väntan på nästa tåg.