<< April
   

[ Maj ]


Håret växer

Nu har man så långt hår att man kan ha pippilotter.


Mittbena.


Nu har man fått sig en redig hockeyfrilla.


Sommarkänslor

Nu blommar påskliljor och tulpaner ute på uteplatsen och vi är ute mest hela tiden. Så lätt det är nu på sommaren att underhålla en liten en jämfört med på vintern då det är ett mindre ståhej innan man packat ner ungen i alla lager och tagit sig ut. Nu är det bara att öppna dörren till uteplatsen så kan hon själv springa ut och böka medans man själv läser en god bok i en solstol eller rensar lite ogräs.


I höstas köpte jag och min darling en mindre säck med tulpanlökar på granngården som vi tryckte ner längst hela staketet runt hela uteplatsen. Så här vackert blev resultatet!


Dessa tulpaner har de som bodde här innan oss planterat men de är också riktigt vackra. Undrar hur många år de kommer upp egentligen? Kan det verkligen komma oändligt många år?


En annan fin tulpansing. Jag kommer nog bli en riktig planteringsnörd då jag får en riktig gård i framtiden. Det är så himla mysigt att gå runt och kika i rabatterna på vad av det man planterade förra året som kommer upp och påta och pyssla lite.


Orion har hittat sitt favvogömställe i rabatten.


Orion älskar när man kastar iväg hans leksaksråtta så han får apportera den gång på gång.


Gung gungeli gung på lekplatsen ute på gården.


Första frukostreringen utomhus.


Även vår framsida har fått sig lite blomster vid ytterdörren (och en ny välkommensten då vår förra blev stulen... morr... nu har vi skrivit namn på den stort på undersidan för att förhindra fler stölder).


Apropå stölder så blev min cykel stulen på brännbollsyran för tre år sedan. För någon dag sedan fick jag syn på den på cykelparkeringen utanför sjukhuset. Den har flera ovanliga klistermärken på sig så den är lätt att känna igen. Cykelns vanliga lås(som jag låst med) var uppklippt och det hängde nu ett vanligt hänglås i kedjan istället. Min namnmärkning som funnits på ramen var bortskrapad och mina vinterdäck som då var nya satt fortfarande på. Vi funderade lite på om någon använder den fortfarande eller om den var övergiven (kanske tjuven som tog den bara använde den en gång och sedan har den stått där sedan dess?). Vi satte fast ett eget lås på den där vi skrev en arg lapp om att den var stulen och att de skulle höra av sig om de använde cykeln eller köpt den i god tro. Vi lät lappen sitta kvar i en vecka och ingen hörde av sig så nu står den i tryggt förvar i vårt cykelförråd igen.


Barbackaritt med pirr i magen

Så härligt det är varje gång man kommer ut till Håknäs för en lång uteritt.


Mitt åkdon för dagen.


Det är verkligen lantlig miljö där vi rider och ett lamm som lufsar runt på trappan är ingen underlig syn där.


Just denna dag var jag och Anna lite extra våghalsiga och red ut barbacka. Då man galopperar barbacka fram genom skogen känner man sig verkligen som Ronja Rövardotter och det är rysligt spännande då man inte riktigt har riktigt samma kontroll som med sadel på. Det är dock riktigt härligt och man kommer nära hästen på en helt annat sätt.


Trött men nöjd Anna och häst efter ridturen.


Tyra 13 månader städarI-lands problem

De flesta kläder Tyra har har hon fått ärva eller så har vi köpt begagnade från Tradera eller loppis. Vissa av kläderna är dock fortfarande alldeles för stora för vår lilla tjej. Att man vet att man har dem på lager gör dock att man ibland blir lite snål. Som dessa ärvda galonisar i storlek 86/92 är på tok för stora ännu... Då är frågan om vi ska gå och köpa ett par i storleken under som hon bara kan ha någon månad eller ska hon få gå runt med detta tält hela sommaren? Eller så får hon åka vagn då det är regnigt och klaffsigt ute i sommar och får ha dessa på dagis till hösten..


Vi har gjort en liten myshörna åt Tyra i ett hörn bredvid soffan i vardagsrummet. Vi har satt dit ett fårskinn, en hög med hennes böcker och en liten myslampa. Ofta hittar vi nu henne sittandes där bläddrandes i någon bok.


Spelkväll och vänner som skingras

En kväll kommer Erika förbi och vi spelar "Power grid" som är ett riktigt trevligt brädspel. Erika är gräsänka eftersom Nils fått jobb i Norge och flyttat dit. Om någon månad ska hon och Ludvig flytta efter. Snyft... så tråkigt. Våra absoluta brädspels-favoritvänner. Vem ska vi nu lura på alla våra nördiga spel?


Ludvig och Tyra.


Sommarlov i bregottfabriken

En dag går vi på kosläpp på forslundagymnasiet och tittar då de släpper ut korna på grönbete. Jisses så de hoppade och sprätte av lycka då de kom ut.


Tyra tyckte det var spännande att få sitta på pappsens axlar och titta på korna.


De hade även många djur inomhus som vi sedan gick och kikade på. Tyra var mest fascinerad av sköldpaddorna.


Picknicktider och värmebölja

Det har varit en riktig värmebölja senaste tiden och tempen har legat närmare 30C mest hela tiden. Det har resulterat i många lunchpicknickar nere vid älven.


Hembakade surdegsbaguetter.


Barfotapremiär.


Sommarflicka. Plåstret i pannan beror på att hon börjat klättra så mycket nu. Hon ska hela tiden springa runt i soffan och en dag så ramlade hon och föll med pannan före in i vardagsrumsbordet. Det blev ett litet jack i pannan men Tomas var snabb på att tejpa ihop såret och sätta plåster över. Det blev Tyras första besök på akuten (mest för att vår försäkring kräver ett läkarbesök för ev framtida ärr).


Vi har även hunnit med att vara på stranden lite.


Gladtjejen.


Jag har fått mig en redig bondbränna.


Pappa hur höga träd finns det egentligen?


Så fint och grönt det är med alla utslagna löv överallt.


Glassar i solstolen hemma en solig men blåsig dag.


Bollkalle (med nya VM-bollen).


Blodomloppet


Nu har vi sprungit blodomloppet. Vi ändrade dock från 1mil till 5km då det har blivit mer slappande i solen på sista tiden än joggning på löpbandet.


Tomas sprang i förhand med Tyra i vagnen och jag och Caroline turades om att putta hennes vagn. Det kändes väldigt lagomt med en halvmil och vi var nöjda över att ha joggat oss igenom hela banan.


Välförtjänt fika efteråt.


Besök

Björn och Mammi kom på besök i några dagar. Tyra älskade att gå och släpa på hennes väska.


Pusselmani


Om kvällarna då myran somnat har jag och Tomas börjat lägga pussel. Det är riktigt svårt att slita sig när man väl börjat och ofta sitter vi uppe till långt efter midnatt. Det verkar dessutom vara smittsamt för grannarna ovanför har börjat de med.


Det är massor av roliga figurer i pusslet men det var riktigt klurigt och inte ens de sista bitarna var självklara.