<< Februari
   

[ Mars ]


Första steget
1a Mars tog Tyra sina allra första steg. Då hon stod mot soffan släppte hon plötsligt bara taget och gick. Lite senare samma dag gjorde hon om det igen och några dagar senare var hon så här duktig:Tyra 11 månader

Lillan är nu 11 månader.


Lillis marscherar fram genom hallen.
Nu går lillan mer än vad hon kryper så nu har vi börjat säga att hon verkligen går på riktigt! Det är dock fortfarande lite zombiestil över gången med armarna lite utåt. Hon ramlar dock aldrig framstupa utan blir det ostadigt så sätter hon sig istället på rumpan.


Lilla söt


Lill, lill, lill, vill också hjälpa till..

Då man ska laga mat och greja i köket så brukar Tyra roa sig med att riva ut alla grejer från sin leksakslåda på golvet samt alla saker från köksskåpet som inte är spärrat. Vi brukar låta henne hållas för att få arbeta på i lugn och ro men det blir några undanröjningar per dag efter hennes framfarter. Jag önskar att hon tyckte det var lika roligt att plocka i grejer i korgar och lådor som att plocka ut dem.


Lillis hjälper till att skala potatis och morötter till middagen.


Nu har jag kommit på varför jag bara har en av varje strumpa..


Tyra har på något underligt vis blivit mycket lugnare sedan hon börjat gå. Tidigare har hon varit alldeles för rastlös för att kunna sitta ner och greja med något en längre stund eller titta i böcker men nu har hon börjat fatta tjusningen med böckernas värld. Hennes favvobok om kaninen och bebisen läser vi ofta och hon får självklart hjälpa till att bläddra. Hon har även blivt så gosig! Kommer ofta farandes och ger en en stor bamsekram och vill sitta i famnen en stund och mysa innan hon springer vidare. Så mysigt det är, man blir alldeles varm i hela kroppen av alla små Tyrakramar!


Kom igen katten det svänger ju..
Hon älskar även att vifta med någon leksak framför katterna och skrattar högt när de slår med tassarna på den.
Skohyllan är en annan favorit och den plundrar hon på alla skor minst en gång per dag! Då man ska iväg någonstans får man alltid gå och leta sina skor och då kan man hitta den ena inne på toaletten och den andra i köket!


Nejelefanten

För att få det enkelt har vi plockat bort de få saker vi hade som var ömtåliga och ställt utom räckhåll för lilltösen. Men mamma tyckte att vi hade barnsäkrat lite för bra och att man måste lämna vissa saker framme för att de ska lära sig att det finns saker som är förbjudna och som man inte får röra. Vi har därför ställt fram en liten träelefant på ett bord som vi har bestämt att hon inte får ta och varje gång och springer dit för att undersöka den så säger vi bestämt "NEJ". I bland skrattar hon bara högt åt oss då vi säger åt henne och ibland blir hon så frustrerad så hon börjar gråta. Sitter vi vid datorerna eller gör något annat tråkigt så brukar hon passa på att kila fram till den samtidigt som hon tittar över axeln på oss för att se efter om vi ska upptäcka henne och skälla lite.


Hårdträning

Nu är det hårdträning som gäller! Vi har anmält oss både till Dundret runt som är ett skidlopp i Gällivare på 3 mil och till Blodomloppet som är ett jogginglopp på 1 mil. Det är riktigt bra träningspeppning och den senaste månaden har vi varit och åkt skidor två gånger i veckan och joggat två gånger. Joggning är verkligen ett bra träningssätt! Det tar rätt snabbt då jag bara brukar jogga i ca 20 minuter och då är man ordentligt slut. Man ser också så snabbt hur man förbättrar sin kondition vecka för vecka. Hittills känns det dock väldigt avlägset att jag ska klara av att springa 10km då jag är helt slut och färdig efter endast 4km men det är en riktigt bra sporre att ha anmält sig till dessa saker för över huvud taget ta sig iväg och träna!


Onyttigheter

En kväll blev vi bjudna på mat + mumsig efterrrätt hos grannarna ovanför.


Pyjamasparty
Tyra och Edvin lekar i pyjamasarna innan de är dax för dem att krypa i säng medans vi vuxna fortsätter sitta uppe och prata och sudda lite..


I planterartagen

Nu har vi förodlat lite fröer av, pelagon, ampeltomat, solros och persilja som nu står i små krukor i fönstret Tyras rum. Ska bli spännande att se om något kommer upp.

Kalas hos Loke

Nu börjar Tyras små vänner fira sina ettårsdagar. Först ut var Loke. Erika hade bakat en sådan fin tårta. Tyra fick dock nöja sig med att kalasa på sina majskrokar och rån tills hon fyller år!:) Det känns dock lite taskigt då man själv sitter och smaskar i sig både det ena och det andra och hon bara får tugga på en liten skorpa. Men hon är rätt petig med maten så vi tycker att det är bäst att dra ut på onyttigheterna lite till!


Tyras fammo på besök

En vecka kom Tyras fammo på besök till oss. Det var första gången hon flög helt ensam men det hade gått jättebra så nu får vi hoppas att hon kommer förbi fler gånger!


Tomas och hans mamma
Så här höga snövallar har vi fortfarande här!


En morgon innan Tomas vaknat byggde jag och Tyra en koja bakom soffan.


Dundret runt


Så var det dax för den första utmaningen, Dundret runt 3 mil. Det var fikakontroller var 5:e km där man fick blåbärssoppa, renbuljong med renkött eller till och med varmkorv. Jag, Tomas och min bror skidade fram i samlad trupp fram och småpratade fram till sista kontrollen där vi satsade järnet! Det tog 4 timmar för oss att ta oss runt. De var riktigt trevlig och det får nog bli en återkommande tradition!


Jag fit for fight!


Tomas vid sista kontrollen.


En tupp i porslin någon, får jag en tia?
Vi följde även med pappa på auktion en av dagarna då vi var i Gällivare. Det är rätt kul att bara sitta och titta på vad som säljs och hur mycket folk vill ge för sakerna. Jag fick en liten Lisa Larson keramikgris som pappa ropade in åt mig. När man sedan flyttar till större skulle jag vilja köpa en massa vackra gamla möbler och måla om i vitt och då får ikeamöblerna stryka på foten en efter en!


Vi har höpt ett par solglasögon åt Tyra som hon kan ha till sommaren. Man får distrahera henne lite då man tagit på dem så glömmer hon för hoppningsvis efter en stund att hon har på sig dem. Hon hade inget emot att ha dem som hårband iaf.


Sötnosen.


Orion njuter av att ligga i sängen hemma hos mamma då han aldrig får vara i somrummet hemma hos oss.