<< December
   

[ Januari ]

Magbild vecka 30


Så här ser magen ut i vecka 30.


Framifrån, det är dock kameran och inte jag som lutar då jag råkade palla upp den lite snett. Jag håller tummarna för att jag ska slippa bristningar på magen även denna gång.


Magen vecka 30 förra graviditeten. Jag tycker magen ser lite större ut förra graviditeten!? Har dock gått upp 8kg precis som senast i vecka 30. Fortfarande känner jag inte av några krämpor och jag hoppas verkligen att det håller i sig de sista två veckorna jag har kvar att jobba innan jag går på havandeskapspenning!


Snöbus


Det har varit töväder de senaste dagarna. Det uppskattas av mig och Tyra. Jag har min lediga vecka nu och Tyra har fått vara hemma med mig några dagar. Vi har lekt och byggt massor i snön. Vi upptäckte att det är rätt mycket lättare att bygga snötorn än vad det är sandtorn på sommaren.


En snögubbekompis vi byggde utanför vår dörr.


Snölykta som sedan lyste så här fint om kvällen.


En annan dag kom Amanda förbi och lekte med oss i snön. Då byggde vi denna snöbjörn. En av de bästa sakerna med att ha barn är att man får en ursäkt att göra sådana här roliga men barnsliga saker igen!


Mer lediga dagar

En annan dag då både jag och Tomas var lediga gick vi på badhuset. Jag var där en gång förra månaden också innan det var det länge sedan. Då var Tyra lite försiktig, gick sakta genom vattnet och ramlade mycket. Nu var hon verkligen som en liten fisk i vattnet. Plaskade och sprang runt i bassängen och var jätteglad.


Vi åkte därför till badhuset igen bara några dagar senare och tog då med grannarna. Tyra och Amanda åkte vattenruschkanan säkert 20 gånger.


Efteråt var det gott med fika.


Lillan bakar kladdkaka i köket.


Min idol!


..Är Tomas som nu äntligen är färdig läkare efter 11 terminers studier! Cermonin på 2,5timme var dock lite väl lång för Tyra så jag och hon höll mest till just utanför och gick då och då in och kikade och lyssnade. Det var dock många andra som hade barnen med så det var lite av "Öppna förskolan" där utanför med mängder av barn som lekte utanför dörrarna.


Denna smarriga smörgåstårta från Mecka fikade vi efteråt.


På kvällen var det finsittning på äpplet och Tomas pappa och Bitte och Mamma och Stefan hade kommit på besök för att delta. Tyra fick till sin förtjusning åka säng upp till Amanda där hon fick sova över den natten.


Redo för fest.


Tyras sista dag på Berghems dagis
Tyra hann gå 6 månader på Berghems dagis innan vi flyttade. Personalen där har varit helt toppen och väldigt flexibla. Det känns lite tråkigt att ta henne därifrån nu när hon trivs så bra. Får hon titta på dagisbilden så pekar hon ut alla barnen och säger vad de heter. Hon har sin lilla bästis där som är en jämnårig tjej som hon ofta brukar prata om då vi är på väg mot dagiset. Då vi lämnar henne vinkar hon glatt åt oss från frökens famn och ofta då vi hämtar henne vill hon inte alls gå hem utan istället springa runt och visa oss en massa saker på förskolan. Då vi slutade fick vi med en CDskiva med en massa bilder de hade tagit på Tyra under hennes tid där, här kommer några av bilderna:


Tyra leker med jättelegoklossarna under inskolningen.


Lek på dagisgården under hösten.


Mellis. Tyra har varit lite kräsen med maten även där men mellanmål som mackor, fil och gröt älskar hon.


För att det ska bli lite ordning då barnen ska ut har fröknarna hittat på konseptet brandbilen. De barn som blivit påklädda får då sitta och vänta på rad på golvet och leka att de sitter i en brandbil. Det finns en turlista om vem som får vara chaufför varje dag och får sitta först. Då alla sedan är färdiga och går ut så springer de på rad och tutar som en brandbil.Ritstund.


Maskerad på dagis och alla barnen fick ta med sig sitt favoritmjukdjur. Tyra hade med sig Mamma Mu.


Det här fina hjärtat hade fröknarna gjort åt Tyra som hon fick sista dagen.


Farväl gamla lägenheten
Det känns lite sorgligt att lämna Tyras första hem, vår lägenhet på Berghem som vi var så lyckiga då vi fick tag på. Vi uppskattade verkligen den stora fina uteplatsen och den billiga hyran. Sedan var det förståss ett stort plus att vi fick flera trevliga grannar att umgås med på köpet!

Bilder från gamla lägenheten:

Vardagsrum


Vardagsrummet från andra hållet.


Sovrummet som hade lite lustig form då det var så långsmalt och därför rätt svårmöblerat!


Barnrum/kombinerat gästrum. Detta rum kommer jag verkligen inte sakna då det är så sjukt trångt och fattar inte att vi dessutom skulle klämma in ett akvarium i rummet. Detta akvarium kommer grannarna få då vi flyttar och akvariumet i köket ska vi lägga ner ett tag men det stora akvariumet i vardagsrummet tycker jag välidgt mycket om så det får följa med på resan.


Det smala lilla köket kommer jag heller inte sakna, så heller inte de små fönstrena från kök och matplats.


Matplats.


Toa.

Sommarbilder på uteplatsen:

Våra fina tulpaner på uteplatsen i Maj. Det har verkligen varit helt underbart att haft uteplatsen att vara ute på då man varit föräldrarledig under somrarna. Vi kommer ha uteplats även i nya lägenheten men det är lite svårt att se hur den ser ut nu när det är vinter.


Tyra strosar runt på uteplaten i Maj. Tomas lapar sol i solstolen. Det var så skönt med staketet då man kunde ligga och småslumra lite i solstolen medan Tyra rände runt. Då det var söderläge och lä så blev det gassande varmt under soliga dagar redan i Maj, men gick man på en promenad så var det kyligt jackväder och isande vindar som gällde.


Många frukostar har inmundigats där ute från Maj till September. Denna bild är tagen i Maj.


Filtmys i September.


Flytten

Lyxigt nog fick vi en flyttfirma som kom och packade alla våra grejer och körde dem till Gällivare. Eftersom vi sov över en natt hos grannarna och kom till Gällivare först en dag senare så hade vi ritat en karta över lägenheten så flyttgubbarna skulle veta var de skulle ställa alla möbler. Det kändes riktigt underligt då vi kom in i vår nya lägenhet och gick genom rummen och alla våra möbler stod placerade på rätt plats i lägenheten.


Lillebror och Kristine hjälper oss att skruva ihop lite grejer medan jag sköter finliret.


Vi har haft en stor tjockTV som fungerat sämre och sämre de senaste månaderna och nu sista tiden måste man gå fram till TVn och slå hårt i sidan på den då och då då både bild och ljud försvinner lite titt som tätt. Tyra lärde sig det och då det blev mörkt i rutan sprang hon fram och slog i sidan på den. Vi hade dock bestämt oss för att inte köpa någon ny förän vi flyttat så sista veckan körde vi TVn till tippen och använde denna lilla TV istället. Flyttgubbarna såg väldigt glada ut då de upptäckte att TVn var i den här storleken!


Nu har vi köpt en sån här stor och fin 50" TV i stället. Den lilla TVn är med i vänstra hörnet som kontrast. Egentligen tittar vi rätt sällan på TV och följer inget förutom Solsidan som går på Söndagkvällarna. Men den missar vi som oftast och får i stället se den på SVTplay någon dag senare. TVn är dock livsviktig för oss kl 06.00 på morgonen då Tyra tycker att det är dax att stiga upp! Då kan man lugnt ta sin filt och krypa ner och sova iaf en timme till i soffan medans hon tittar på barnTV.


Min
kusin Sanna som nu bara bor på 5 minuters pulkapromenad bort bjöd oss på middag samma vecka som vi flyttat in. Tyra busade med Noah i hans rum medan vi satt kvar lite extra och surrade vid bordet. Så här stilla sitter dem dock inte längre än några sekunder, för då dem leker med varandra är det full rulle hela tiden! Noah har kommit in i "Min Min Min"fasen och det som Tyra just plockat upp är just precis den saken som han vill ha. Då är det tur att även Tyra kan vara tuff och strida lite för grejerna hon med!:) Då hon är med barn som hon känner väl som tex Amanda så blir Tyra också mer ego och vill ofta inte alls dela med sig av leksakerna. Men när det är nya barn hon bara träffat några gånger så är hon mycket snällare och ger gärna bort grejer till höger och vänster.


Vårat nu enda akvarium som är på 250liter.
Nu är även fiskarna installerade och akvariet är nymöblerat med kolsten istället för mangroverötter som vi hade tidigare. Fast vi haft rötterna i flera år färgade de av sig så mycket i vattnet så att vattnet snabbt fick en gulaktig färg. Vi byter vatten så sällan som en gång i månaden och då hade vattnet börjat se riktigt tråkigt ut i färgen! När vi nu i stället har kolsten så ser vattnet fräscht och blåaktigt ut ända till sista dagen innan vattenbytet!

Jag fascineras ständigt av vad som går att sälja på blocket, Vi testade lägga ut en annons med alla våra akvarierötter och fick hela 800kr för dem! Vi sålde även alla fiskar förutom chokladmalen och goldenynglen vi själv fött upp då vi tänkte börja om lite på nytt med nya fisksorter.


Så här såg akvariumet ut innan med mycket fler fiskar och rötter istället för stenar.