<< Februari
   

[ Mars ]


Tyra 1 år och 11 månader

Nu har man äntligen tålamod nog att själv bygga ett järnvägsspår och att lägga ett pussel. Tidigare har hon gjort två försök med med pusselbiten eller järnvägsbiten och då hon inte fått dit den genast blivit förbannad och argt kastat iväg den dumma biten.


Med frukostmackan i handen står hon och studerar traktorn som skottar snö.
Oj så det händer mycket utanför köksfönstret och ytterdörren i denna lägenhet! Folk som rastar hundar, lämnar barn på dagiset på gården och ekorrar som plundrar grannens fågelbord. De är även duktiga på att hålla undan snön här på området och kommer dagligen med traktorer och skottar och sandar, det är lite av dagens höjdpunkt för Tyra då hon släpar fram pallen till ytterdörren och står med stora ögon och tittar när traktorn arbetar.

Tyra sjunger lilla katt:

Så hon älskar att sjunga och dansa vår söta lilla unge! Nästan varje dag kommer hon med sin barnkammarbok och bläddrar upp olika sånger som hon vill att vi sjunger tillsammans. Är det något musikprogram på Tv dansar hon runt i vardagsrummet som en liten ballerina.Darlingen bakar ett stort lass med underbart goda brödkakor med smarriga brödkryddor i så nu har vi frysen full, det är vardagslyx!


Mycket pulkaåkning har det blivit denna vår! Lyxigt nog finns det en pulkalift i backen på Dundret som man kan åka upp i och därmed bara få den roliga neråkningen. Tyra tycker att liftåkningen upp är minst lika rolig!

Välkommen älskade unge
!

Älskade lilla vän
så varmt välkommen
med dina ögon och din lilla röst
och du är så otroligt vacker
när du vilar vid mitt bröst
så svårt att förstå
att du kommit för att stanna
att någon som jag fick äran
att bli din mamma
Den 13 Mars föddes vår lilla prins.

Född: 13/3 kl 21.29
Vikt: 3025g
Längd: 49cm
Huvudomfång: 32,5cmTidigare samma dag
..

..åkte vi skidor till Kissansari. Glatt ovetandes om att vi 7 timmar senare skulle ha ytterligare en medlem i familjen!


Vi hade med oss varmkorv i mattermosen som vi åt på stugans altan. Nu värmer solen riktigt ordentligt!


På väg hemåt.

Förlossningen:
Vid 17 tiden kände jag värkar som kändes lite som mensvärk. Värkarna kom med ca 5 minuters mellanrum och jag trodde först bara det var förverkar som skullle försvinna eftersom jag inte fått några andra tecken på att det skulle vara på gång. Vid 19 tiden tog jag en Alvedon och hoppade ner i badkaret för att se om värkarna skulle försvinna. Då de inte gjorde det ringde jag till mamma och sa att det kanske var lika att hon kom och sov över hos oss ifall det skulle vara på riktigt. Medan jag låg i badet började värkarna kännas mer och mer och de kom ca 3st på 10 minuter. Så lite efter kl 20 bestämde vi oss för att åka in då de börjat göra riktigt ont. Jag ringde till förlossningen från bilen och förvarnade om att jag hade riktigt onda värkar och ville ha en epidural så snart jag kom in. De sa då att de redan var två förstföderskor inne som vändade på epidural och att narkosläkaren som sätter den var inne på ett kejsarsnitt just nu. Gissa om jag fick lite panik! Då vi kom in till förlossningen så fick vi komma in direkt på ett förlossningsrum och jag högg tag i lustgasen och sa att jag ville ha en epidural så snart det var möjligt. Båda barnmorskorna som jobbade var inne hos de andra två som födde. Jag sa att jag var lite orolig över att behöva föda utan barnmorska så då skickade de in förlossningsläkaren som lovade att han skulle stanna inne hos oss tills barnet var fött alternativt tills en barnmorska var ledig. Han kände efter hur öppen jag var och konstaterade att jag var helt öppen. Nästan dirket efter fick jag krystvärkar och läkaren sprang och hämtade en barnmorska. Vattnet gick efter två värkar och fyra värkar senare var vår älskade unge ute och låg på min mage. Han föddes kl 21.29 och vi hann inte vara inne på förlossningen ens en timme så det gick verkligen snabbare denna gång mot för de 12 timmar vi var inne förra gången! Denna förlossningen kändes så mycket lättare än föregående på alla sätt och det var så skönt att slippa vara så trött som jag var i slutet förra gången då jag inte fått sova på en hel natt! Vi stannade på BB i två nätter och Tyra och hennes mormor kom och hälsade på oss där dagen efter den lille var född.


Stolt pappa just efter att den lille sett dagens ljus. Han föddes 9 dagar innan beräknad födelse.


Inte ens ett dygn gammal.
Är det det här som är världen?


Man slutar aldrig fascineras av dessa små fötter och händer.


Mor och son tar sig en lur.
Vi fick ett sånt fint rum på BB som såg ut som ett riktigt hotellrum. Nu med andra barnet njöt vi verkligen av att vara på BB. Att få ta lång sovmorgon. Gå till dukat frukostbord och sitta och slappa framför nyhetsmorgon samtidigt som vi snusade på vår bebis. Men snart började vi sakna vår älskling där hemma! Vilken tur att hon och mommo kom och hälsade på!


Första träffen med storasyster. Titta bäääbi!


Stolt syster.


Första familjebilden.


På väg hem från BB i sin alldeles förstora overall.


Första kvällen hemma. Soffmys.


Frukost hemma hos familjen Alldén/Nilsson ser numera ut så här. Omställningen från ett barn till två barn är verkligen inte lika stor som från inget barn till ett barn. Än så länge känns våra dagliga rutiner rätt oförändrade mot för innan gossen föddes. Babynästet är verkligen helt underbart! Jag förstår inte hur någon kan klara sig utan ett sådant!? Så perfekt det är att kunna bära runt spädbarnet från rum till rum sovandes och på natten sover han tryggt i nästet mellan oss i sängen utan att vi behöver vara oroliga för att rulla över honom och han får samtidigt "öva" lite på att sova i egen säng.


Baddax.
Så lugn man blir då man får öronen under vattnet.


Första veckan var bebisen väldigt trött och somnade hela tiden vid bröstet. Jag pumpade ut lite mjölk som vi gav honom i kopp. Det var verkligen inte det lättaste och det kändes som om mer än hälften hamnade på oss och överallt annanstans än i bebisen.


Första veckan var det marknad här i stan. Vi packade fram mjukliften för att ta en första vagnspromenad och Tyra ville absolut provligga i liften innan vi satte den i vagnen.


Ute på marknadspromenad. Lillkillen tyckte först att det var läskigt att åka vagn och kände sig övergiven där inne och tjöt för full hals så vi fick börja med att gå och fika och amma lite. Efter det sov han så sött i vagnen resten av promenaden.


Sussar sött i vagnen.


Även babynestet skulle provliggas.


Första veckan med Isak

Det är inte ofta hans ögon var så här öppna under första veckan utan oftast låg han och blundade även då han var vaken. Men då han väl slog upp de två blå så var man snabbt framme med kameran!
Vi har nu bestämt oss för att lillprinsen ska få heta Isak. Hur har då första veckan med Isak varit? Isak har varit väldigt lugn, nöjd och trött. Då vi var på läkarkollen så tyckte de att han var lite gul och sa att det kan göra att han blir lite tröttare. Det har han varit och det var väldigt jobbigt, speciellt dag 4:a då mjölken runnit till samtidigt som han var jättetrött och bara ville sova. Jag fick då väcka honom ca var 3e timme och som jag fick jobba på för att han inte skulle somna om genom att killa honom, blåsa på honom och då och då lägga bort honom för att han skulle hålla sig vaken under hela amningstillfället. Det var verkligen sjukt jobbigt då det kändes som om jag inte gjorde annat än att plåga honom den lilla tiden han var vaken. Då Tyra var liten var hon också trött och fick väckas men denna kille är nog snäppet sömnigare.


Nu är man en vecka och hela 5 äpplen hög.
Då lillis var 8 dagar gick vi på BVC och vägde honom och han hade då gått upp jättebra i vikt (dubbelt än förväntat) vilket kändes riktigt skönt då jag varit lite orolig för att han inte fått i sig tillräckligt. Han vägde då 3035g men de går ju alltid ner lite i början och sedan upp igen. Än så länge är han en sådan nöjd och lättsam bebis som är vaken ca en timme på morgonen och en timme på kvällen, då ligger han så nöjd och tittar på oss med sina stora blå ögon. Resten av dygnet sovar han som sagt och blir väckt för mat var 3e-4e timme. Stackars Tyra som fick kolik redan första veckan som nyfödd och bara grät och ville att vi skulle gå runt med henne i famnen. Jag hoppas att detta pyre slipper koliken!


Om kvällarna myser vi allihop i soffan med en massa god frukt.
Hur har det då gått för Tyra att få ett syskon? Än så länge tycker hon bara att det är jättespännande och roligt! Om bebisen vaknar och börjar pipa så kommer hon och drar mig i armen och säger "Bäbi hungrig, mammas bröst". Då vi byter blöja på honom så springer hon och hämtar sin pall och står med och tittar på och småpratar med bebisen. Då bytet är klart springer hon och kastar blöjan i soporna. I bland kommer hon och vill sitta i min famn då jag sitter och ammar, jag brukar då försöka få båda ungarna att få plats i famnen samtidigt så hon inte ska bli svartis. Det är riktigt skönt att Tomas är hemma de första två veckorna och kan ge henne lite extra tid och uppmärksamhet. Det känns dock som om hon är i en bra ålder för att få ett syskon nu då hon har börjat kunna leka lite mer självständigt. Får se hur det går att ta hand om två barn själv när han börjat jobba igen.


Tyra hjälper hjärna till vid Isaks blöjbyten och hämtar grejer och kastar blöjorna i sopen.


Då Isak var en vecka gammal gjorde vi hand och fotavtryck för att sätta i hans egen pärm. Naturligtvis fick även Tyra då sin fot och hand förevigad. Så stor den såg ut i jämförelse med Isaks!


Tyras avtryck vid 1 vecka, 1 år och (nästan) 2år.
I Tyras pärm börjar det nu bli trångt!


Isak har nu fått en egen skidpulka och vi har varit ute på premiärturen. Jag och Tomas drog då varsinn pulka.


Natträddaren, en vadderad korg full av nappar!
Tyra brukar vakna någon gång varje natt och vilja ha nappen som hon tappat bort i sängen. Tidigare har vi gått in till henne och gett henne en ny napp men för en månad sedan kläckte vi den brillianta idén att sätta in en korg full med nappar i hennes säng så hon kan hitta dem själv. Nu hör man oftast hur hon vaknar till någon gång under natten men hittar då nappen själv och somnar om. Ibland händer det att hon har drömt någon läskig dröm och ropar på oss för att få en kram men det kan vi bjuda på!