<< Augusti
   

[ September ]

Amanda och Caroline tittar förbi

Den sedvanliga pyjamasdansen.
Som bästisarna längtade efter varandra då vi berättade för dem vad som var på gång! De pratar fortfarande om varandra väldigt ofta även fast det är över ett halvår sedan vi flyttade.


Regnlek.


Amanda hade med filmen "Sköneten och odjuret" och Tyra fick se sin första "långfilm".


Så tagen hon blev av de sorgliga scenerna...


Tårarna rann. Hon kommer bli som mig som sitter och grinar till "Lilla huset på prärien" och alla Rädda barnen reklamerna.


Här var det rökt

Vi har köpt en rök så nu rökts det fisk på rullande band!


Provsmakare.


Isak 6 månader - 7950g och 68cm

Lilleman 6 månader


Se så vig jag är!


Samma vecka som han blev 6 månader lärde han sig att åla.Vilken nöjd och lättsam bebis vi har. Han är väldigt lättroad och skrattar så han nästan kiknar då man busar lite eller gör en rolig min åt honom. Då vi är ute och grillar eller på någon lekplats med Tyra så sitter han som oftast nöjt i vagnen och tittar på under hela tiden. Efter att han har vaknat efter sin eftermiddagslur är han dock lite mer skör och vill då helst vara i famnen fram till att han går och lägger sig kl 19.

Nu har vi börjat få in lite mat och sovrutiner här:
07: Vaknar, gröt.
10-12: 150ml ersättning --> sover
12.30: Halv matburk
15-16: 150ml ersättning --> sover
17: Halv matburk + vatten.
18.30: Gröt
19.00 Välling och sova för natten


Så här ser det ut hos oss hemma i soffan kl 19.00 då båda barnen ska i säng.
Då vi går och lägger oss ca kl 23(150ml ersättning) ca kl 03 vaknar han och blir ej tröstad av nappen, han får då 150ml ersättning som vi har redo i en termos bredvid sängen.


Vi är dock inte det minsta strikta med rutinerna här utan ska vi iväg på något så får han hänga på och det blir lite som det blir. Är vi i väg på något kan det hända att han får äta ersättning en hel dag bara för att det lätt blir kladdigt och bökigt att mata med sked då man är på vift. Med Tyra var vi mer noga med att hålla hennes rutiner, det är nog oftast så med första barnet men det berodde också mycket på att hon kunde bli helt vansinnig om hon inte fick sova sina tupplurer i lugn och ro. Isak är inte lika brydd om han blir väckt även fast det kan bli något mer gnäll då även från honom. Eller så är det helt enkelt så att man upplever andra barnets grin som mindre påfrestande bara för att man är mycket mer härdad denna gång? Första barnets skrik skar som knivar i själen och man sprang över elt och vatten för att tillgodose hennes behov så snabbt som möjligt. Andra barnets grin känns inte lika jobbigt och han får oftast ligga och skrika längre än vad hon fick då det inte går att bara lämna stor i sticket om man håller på att hjälpa henne med något. Så är det nog!Solig prommis till Amorstigen

Tyra njuter i hammocken.


En helg jobbar Tomas och jag och barnen sover över hos mamma(som vi ofta gör då Tomas jobbar sent). Morgonen efter är det varmt och strålande sol så vi tar en prommis till moster Gudrun och sitter och pratar en stund på hennes bro innan vi med Gudrun och Fanny i spetsen fortsätter promenaden mot morbror Rolf där det som vanligt bullas upp med storfika!:) Så jag trivs med att ha släkten nära och bara kunna slinka in så här! Synd bara att vi inte har lika nära till Tomas släktingar.


Isak ålar på altanen.
Vardagssglimtar från september


Ute och lufsar i pappsens skor.


En dag äter vi sill och vår egen potatis(som kommit upp som ogräs mellan raderna av sallad och morötter).


3st 2,5åringar.
En annan dag grillade vi tillsammans med några kompisar och deras barn i Svanparken. Barnen lekte i svanparkslekplatsen.


Matar svanarna med mommo.


Tyra är väldigt förtjust i hästar just nu. En gång i veckan brukar vi gå på drop in ridning med Tyra. Hon älskar verkligen dessa tillfällen och är så ivrig då hon sitter och väntar på sin tur. När hon kommit upp på hästryggen sitter hon bara och ler och varje gång vi rider förbi läktaren så vinkar hon ivrigt åt pappi som sitter och väntar. Hennes favorithäst är Nettan och när vi sedan kommer hem så knyter hon snören i nallarna eller i pappa och kallar dem för Nettan.