<< mars
   

[ April ]

 

Saltoluoktatur

En av de första dagarna i April begav vi oss på skidtur mot Saltoluokta fjällstation.
Fikapaus, bror och Mor var också med.


Två coolingar i pulkan.


Två snusare i pulkan.Vi åt en god lunch på fjällstationen då vi kom fram.


Lapar sol och fikar på hemvägen.


Lilleman.


Hela familjen.
Jag och Tomas fyndade finmössor i Salto.


Utenjut

I pulkaliften på Dundret.
Det har varit underbart soligt mest hela tiden denna vår och alla de dagliga sysslorna blir lidande då vi vill passa på att vara ute i finvädret så mycket som möjligt!


Full fräs ner.


Den manuella liften upp.


Tyra åkte lilla Dundret runt och Tomas åkte stora. Jag hade laddat så inför 3milen men blev förkyld just innan, typiskt!Många turer på längdskidorna upp till mysiga dalstugan har det blivit om Söndagarna.


En söndag lurade vi med mor till Dalstugan.


Sista dalstugefärden för säsongen, fika på renskinnet i snösoffan.
Efter dalstugefikat fortsatte vi lite längre upp på fjället.


Tomas åkte turskidor högst upp på Toppen några gånger och Tyra fick fika och medalj i Åke på toppenstugan.


Sötast.


En annan Dundretdag med "Stor Noah" och Eira.


Tyra åker minitåget på Dundret.


Påskbus i snön i Lillberget. Jag offrade mig och skrev upp mig på jobb så gott som hela denna påsk så får jag vara ledig nästa i stället. För oss spelar det i år inte så stor roll om jag är ledig veckan efter istället då Tomas är pappaledig och hemma jämt!


Isak har börjat uppskatta att vara nere i snön och kräla.


Lite fräschare att äta snö än sand i alla fall!:)


Påskfrukost.


Tyra älskar att stå och spana på de andra barnen från snöhögen på vår uteplats.


Tyra 3år - 13,5kg och 95cm

Tänk för 3 år sedan blev vi för första gången föräldrar och vilken tur vi hade att det var just denna fina tös vi fick!


Hon har blivit en riktig Surrmaja och surrar jämt och ständigt. Nu har hon verkligen kommit in i "Varför det åldern".
"
Kom nu ska vi äta! "
Varför det?
" För att vi är hungriga."
Varför det?
" För att vi inte ätit på länge."
Varför det?
" För att vi har varit på jobbet/dagis."
Varför det?
Puhh...Nu kan hon alla färgerna och för någon månad sedan kunde hon räkna till 10 men jag vet om vi tjatat för mycket för senaste veckorna har hon börjat slarva och hoppar över siffror här och där. Hon pratar nu tydligt med långa meningar och använder ord som ovanför och bakom, alldeles och väldigt. Ofta när man ropar på henne så har hon börjat svara "Jag är lite upptagen". Bokstaven "R" hoppar hon dock fortfarande över. På senare tid har hon börjar intressera sig för bokstäver och kan namnet på närmare hälften av alla bokstäver. Är vi ute och kör bil så ropar hon ofta till "Pappa, jag såg P som i Pappa där på en skylt." eller "Mamma jag såg en skylt med bokstäver på det huset och jag såg O som i Osten.Sedan någon månad är hon helt dagtorr (Tomas var lite tuffare än mig och tog bort blöjan även på dagis direkt han blev föräldrarledig i januari). Det har gått bara fint men någon gång då och då säger hon till i sista sekund då hon är ute och innan vi hunnit få av henne kläderna så har det hänt en olycka. Nu senaste veckan har även nattblöjan varit torr så snart börjar det bli dax att även ta bort den.Jodå katterna går fortfarande på vanliga toan de med och där det finns hjärterum finns stjärterum.


Hon är som oftast en väldigt go storasyster! Hon leker och kramar Isak mycket men visst händer det ibland att hon blir arg på honom för något och knuffar till honom men det är rätt sällan. Hon har börjat bli väldigt bestämd med vad hon ska ha på sig för något och ibland får man skämmas för att skicka henne på dagis i randiga byxor tillsammans med blommig klänning och rutiga strumpor. Det är väldigt mycket "Kan själv" ("Jag kan allting själv precis som Pippi" säger hon ofta) just nu och vi låter som oftast henne hållas och hon får sitta och trixa med overaller och dragkedjor i en halvtimme innan vi ska iväg till dagis. Hon är även väldigt bestämd vem som får hjälpa henne med olika saker och sedan Tomas har blvit pappaledig så är det han som är den stora favoriten. Men eftersom vi har två knoddar så låter jag henne oftast hållas och hjälper Isak istället!:) Hon har fortfarande väldigt mycket respekt för oss då vi säger till henne på skarpen och blir då skamsen och kommer och ber om ursäkt.


Med muntliga instruktioner ritar hon huvudfotingar.


Hon återberättar gärna händelser som har hänt under dagen men jag har lagt märke till att om något barn på dagis har råkat ut för något så kan hon gärna säga att det istället var hon själv som råkade ut för den saken. Hon är i helhet en lugn, glad och väldigt behaglig 3åring som har Pippi som sin stora Idol och som har tonnvis med fantasi och kan sitta och leka själv och fantisera i timmar. Hon kommer hela tiden med olika böcker hon vill att vi ska läsa åt henne och varje gång hon sitter på pottan så läser vi en bok för henne. Hon är inte så mycket för att leka med jämnåriga barn just nu utan då leker de mer på var sitt håll och när hon är ute så kan hon stå länge och bara studera de andra barnen då de leker. Men är det ett barn som är just lite äldre och kan styra leken lite så älskar hon att leka rollekar tillsammans med det. Grannflickan som är 5år kommer förbi och knackar på var och varannan dag och Tyra blir alltid alldeles lycklig då hon kommer. Hon trivs utomhus och är ute flera timmar varje dag.


Men man måste få vara liten också! Alltid då Isak dricker sin ersättning så frågar Tyra #Mamma kan jag få resten?" Också får hon dricka sistslurken i hans flaska. När Isak äter fruktpure så vill hon gärna dela burken med honom. I bland sänger hon fortfarande "Mamma jag kan inte gå!" och då vill hon vara liten och bli buren och visst får hon bli det för hon brukar inte ha ro till det någon längre stund ändå. Våran lillpiga! Så fin hon är!


Kalaskompisar


Finaste födelsedagstårtan fick hon av mommo.


Barnröra.


Min och Tomas present till Tyra var en springcykel. Oj så glad hon blev!


Många kalas har vi varit på senaste månaden. Då vi var på kalas på Blockvägen så spatserade en ren omkring på gårdarna där.


Marodören, jag blir alldeles matt av hans härjningar, han har ännu inget vett men tar sig nu precis överallt. Direkt man vänder ryggen till sitter han uppe på köksbordet och knaprar i sig av osten eller har slitit ut allt ur varenda låda i köket på golvet.


..men jisses vad jag älskar honom!