<< Januari
   

[ Februari ]

Barnen och vännerna

Noah, Tyra och Eira har byggt en koja.
Vi har fått så fina vänner här som vi ofta träffar och som alla har barn i ungefär samma ålder som våra. Tyra tycker att det är så roligt att leka med barnen under tiden vi umgås med föräldrarna. Isak är också med och leker på sitt egna vis och det blir förvånasvärt sällan grin och bråk.


Tyra och Eira kör bobbycar och Isak sitter och filosoferar.
Sandra och barnen kom över en fredag då Tomas var iväg och jobbade. Han brukar ta någon jour i månaden fast han är föräldrarledig.


Rasmus och Isak käkar snören under bordet.
En dag var vi på Dundret med Nina och Patrik och barnen. Sedan kom de över ock åt middag med oss.


Emilia och Tyra kröp ner i Tyras säng med varsinn napp i truten och sa att de skulle sova där "heeeea natten". Så besvikna de blev då vi sa att Emilia måste åka hem och sova.


Grannflickan kommer och ringer på våran dörr var och varannan dag och frågar om Tyra vill komma ut och leka och ibland leker de inne hos oss eller hos henne.


Isak och Mila plockar ärtor medan vi vuxna äter något lite mer spännande.
Emilia och Patrik har också varit förbi med barnen några gånger denna månad.


Tyra och Celina i pulkbacken.


Båda Tomas och patrik är pappalediga och en dag då vi mammor var och jobbade var de i kvarnbacken och åkte pulka och fikade.


Morgonmys har guld i mund

Så här mysigt har vi det i soffan i ottan innan Isak blir för uttråkad och vill ner på golvet och härja. Jag och Tyra försöker då ligga kvar och mysa en stund till framför barntv innan det är mer human tid att kliva upp på riktigt. Lite längtar jag (även fast det är något tabu) till även Isak kan uppskatta Fåret Shaun och de andra gynnarna på barntv.


Posera mera.

Innan jag hade barn slocknade jag så snart huvudet nuddat huvudkudden och sov fram tills klockan ringde. Efter att jag fått barn så tar det av någon annledning längre tid för mig att somna om och om något barn vaknar på natten och gråter och jag går dit för att trösta och ge napp så kan det ta nästan hur länge som helst innan jag somnat om igen. Därför har jag och Tomas på senaste tid delat upp det så att han tar eventuella uppvak på nätterna så går jag upp med de små grynen i ottan.


Isak 11 månader - 9,4kg och 76cm

Nu har lillprinsen börjat uppskatta gåvagnen ordentligt och sitter man och donar med något så kan han plötsligt spatsera förbi en med sin lilla vagn samtidigt som han skrattar förtjust. Sedan någon månad kan han nu både krypa upp i myshörnan(extrasängen)
i deras rum och tar sig även ner på ett säkert sätt både därifrån och från soffan genom att backa.
Bildkavalkad på den unge mannen:


Nu får man passa lillen ordentligt. En dag hörde jag något skrammel från köket och då jag sprang dit och tittade efter så möttes jag av denna syn. Isak hade knuffat pallen fram till diskhon och sedan klättrat upp. Vilken buse! Att börja gå verkar han dock inte vara lika intresserad av ännu som att klättra.


Är man ensam vid nattningen så brukar de se ut så här.
Första halvåret var det rätt tungt att vara själv en heldag med två småttingar men det känns som om det går lättare och lättare. De trivs båda med att leka hyfsat självständigt längre stunder. Och redan nu har de så mycket glädje av varandra och busar tillsammans så att båda skrattar så de kiknar!


Söndagsutflykt till Dalstugan


Flera söndagar i rad har Tomas åkt skidor upp till Dalstugan. Jag har jobbat eller varit sjuk men denna söndag blev min premiär.


Nästan framme.
Nu känner man att solen börjar värma i ryggen och den härliga vårvintern är här! Nu känns det som om det i princip kommer vara underbart väder ända fram till September!


I stugan bjuds man på fika, godis och varmkorv.


Tyra tyckte att det var riktigt mysigt att sitta i pappas famn och fika.


Mer vinteraktiviteter denna månad


Mycket skridskoåkning har det blivit på sistone. Dock var det här enda gången detta år vi var i ishallen då det varit så fint väder ute alla lördagar vi blivit skridskosugna. Tyra tycker verkligen om att åka skrillor nu och snurrar runt och och busar på isen som om hon aldrig gjort annat. Vi brukar dock inte ha hunnit åka många minuter innan hon blir fikasugen och då är det bara sätta sig och fika så får vi åker mer när fikat är slut.


På invigningen av vinterträdgården. De har gjort några snöskulpturer och två snörutschkanor i stan i gällivare. Rutschkanorna var lite läskiga att åka i tyckte Tyra.


Snölek i tåget i stan.


Tomas och Tyra har varit på Dundret och åkt slalom tillsammans några gånger. Ännu har hon inte riktigt förstått sig på det där med att svänga men hon verkar tycka att det är väldigt roligt ändå och det är ju huvudsaken.