<< December
   

[ Januari ]

Besök av faffa och Bitte

Barnens faffa och bonusfammo Bitte kom och hälsade på oss under några dagar. Vi prommade mycket och bara pratade. På denna bild hade vi promenerat till stan och lunchat på Thai.


En annan dag lånade vi Vassarastugan och lagade god mat och bastade.


Glad myra.


Inne i en av hotellrummen. Jag och Tyra sitter i själva sängen.
En dag åkte vi till ishotellet i Jukkasjärvi.


Tyra tyckte det var spännande att springa runt och kika in i alla rum på ishotellet.


Isbus.
När barnen blir lite större så det uppskattar äventyret måste vi åka dit och testsova en natt!


Besök från Umeå

Helgen efter kom Caroline och Amanda på besök. Det var verkligen en friluftshelg för vi åkte längdskidor, slalom och skridskor i dagarna 3. Så bra flickorna lekte ihop!


Back to business

Nu har jag börjat jobba igen och Tomas har gått på sin föräldrarledighet. Han kommer nu vara ledig i 8 månader. Så mysigt det har varit att vara hemma och gosat med barnen men tvätt, städ och storhandling kommer jag inte att sakna!:) Nya jobbet är riktigt trevligt! Oj så varierande och spännande det är att vara på akuten. Och det är riktigt socialt med för ofta kommer det in någon man halvkänner (någon kompis killes brorsas tjej eller liknande) med en stukad tumme eller liknande som man får se över och plåstra om lite medan man surrar.


Barnen flyttar ihop

Då vi hade bekanta på långbesök så passade vi på att flytta barnen till samma rum och sedan fick de fortsätta sova så då besökarna åt hem. Tyra tyckte det var så spännande att få ha Isak sovande på sitt rum. Första natten väckte de varandra men nu vaknar Tyra aldrig av Isak och oftast sover han också hela nätterna utan nappipluggning. Så tomt och ovant det känns att sova utan barn i vårat sovrum!


"Mamma jag älssar Isak"


Jag har knåpat ihop lite vimplar till barnrummet för att öka mysfaktorn lite.


Isak 10 månader - 8,9kg och 74cm

Nu går han längs möbler och har lärt sig att sätta sig ner från stående (oj vad härligt det är när ungen lär sig det för innan så ställer de sig upp mot allt och börjar sedan gapa och skrika i panik för att de inte kommer ner så får man snabbt komma till undsättning).
Den ena förkylningen har avlöst den andra och han har nu varit hostig och snorig hela andra halvan av sitt liv. Jag minns dock att Tyra var likadan i denna ålder men när hon kom över året vände det och efter det kan jag inte minnas att hon varit förkyld så vi får hoppas att han blir lita härdad av all snorighet.


Stackars Isak har fått sår under näsan av allt snortorkande. Det vita är hudkräm som vi försökt smörja honom med.
En vecka var han riktigt snorig och vi torkade han ständigt om näsan. Det ledde till att han tillslut fick sår av all torkning.


Inte ont anande om att han inte är lika söt och pussvänlig som vanligt.
Några dagar senare hade såret växt så här mycket och vi upptäckte att han fått svinkoppor i sitt sår. Vi har nu hämtat ut en salva som ska hjälpa mot det så vi får hoppas att det ger med sig snart! Det är väldigt smittsamt så vi har fått isolera oss hemma och jag och Tomas tvättar händerna som galningar och hoppas att vi och Tyra inte ska drabbas. Huj, jag har ingen lust att gå på jobbet om jag skulle få en sådan mule som Isak har nu.


Nu har man börjat klättra och tar sig upp i myshörnan i barnrummet själv och klättrar ofta upp på första steget på pallen.
Nöjd kille.


Vardagsbilder


Å så mycket roligt vi åker iväg på med barnen som jag skulle vilja fånga på bild men det mesta får bevaras i minnet istället.. Är man hemma är det dock lätt att veva fram kameran vid tillfälle. På denna bild provar Tyra och Noah skor. Noah fastnade för Tyras paljettskor och ville inte ta av dem.


Kompisar.


"Jungfru, jungfru, jungfru, jungru skär, här går karusellen, som ska gå till kvällen"
Julgransplundring på museet. Vi dansar ut julen. När vi skulle dit råkade jag dock parkera in i en ondskefull stolpe så två lyktor på bilen gick sönder. Det är min första fadäs med bilar inblandade så vi får hoppas att det även var den sista. Tur att man inte har en bil av nyaste modell och tur att man har en ställföreträdande bilmeckare till sambo!=)


Trötta barn efter en dag full av påhitt.


Ivriga badungar.


Nu kan Isak sitta sjäv i badkaret men då och då druttar han i så det gäller att vara snabbt där och hjälpa honom upp då.


Hujedamig

Jaha.. Just när svinkopporna försvunnit så råkade Isak sitta i soffan just när katterna skuttade runt där och busade och jagade varandra. Ena katten råkade då sparka ifrån med baktassen på honom så han blev träffad i ansiktet och fick ett rivsår. Huj. Jag som har ärrofobi! Hoppas det inte blir något fult ärr av det.


Tyra var dock lika olycksdrabbad då hon var i samma ålder och fick gå med ett stort plåster i pannan en hel sommar efter att hon ramlat ner från soffan på kanten på soffbordet.


Två år senare såg ärret ut så här. Förhoppningsvis kommer det blekna bort och försvinna på några år.


Jag skickade in bilder på ärret till försäkringsbolaget i veckan och fick svar idag att Tyra skulle få några papp som ersättning för ärret. Så glad jag nu är att jag tog mig i kragen och skickade in bilderna då jag gått och dragit på det i ett halvår. Ska sätta in pengarna på hennes fond så hon kan göra något skoj för dem då hon blir större.


Ljusfenomen

En kväll var det något konstigt fenomen som gjorde att alla lampor fick långa ljus pelare som sträckte sig högt upp i skyn. Jag har sett detta fenomen en gång förut, det också på vintern då det var väldigt kallt. Underligt men fint, blir nästan som ett norrsken.