<< Juni i Skåne
   

[ Juli ]

Nytt färdmedel

Cykelutflykt.
Vi har köpt en cykelvagn! Jag älskar känslan av att vi inte är beroende av bil då vi är hemma i lägenheten och kan ta oss både till jobb, till stan eller på mindre utflykter till fots eller med cykel!
Så stor Isak har blivit. En dag tar han fram pinnen med träbrickorna på och tar lös alla brickor och sätter sedan på dem igen utan att vi lekt med dem tidigare. Storkillen.
Picknick på uteplatsen.


Stugliv

Största delen av juli bodde vi i stugan. Nästan varje kväll fick vi fikabesök av släkt eller vänner, så mysigt!


Nu har vi mätt alla vinklar och vrån i stugan ifall vi skulle springa på några fina möbler på auktioner eller liknande.


Vi hittade en karta där någon åkt runt med båt med ekolod och mätt sjödjupet i princip hela sjön.
Kan kanske vara användbart att ha någon gång.


Stugpyssel

Tomas har snickrat ihop ett sådant fint utebord med bänkar som rymmer upp till 10 personer! Jag oljade och målade det i samma färg som stugan.


Isak inviger bordet med lite fika.


Många luncher ute har det blvit denna sommar!


En morgon då barnen vaknade blev de överraskade med varsinn gunga som jag och Tomas pysslat ihop kvällen innan. Vilken lycka! Då jag var liten ville jag alltid ha en gunga med riktigt långa långa band i så vi tog i lite extra där!


Stugans skorsten var riktigt vacker med murad natursten men tyvärr så samlade den på sig fukt som sedan svettades ut inne i stugan då man eldade så bästa lösningen som vi kom på var att täcka hela skorstenen med en plåtkåpa. Lite synd på den vackra skorstenen som nu istället ser väldigt industriell ut men det känns ändå bättre än att få fukt in i stugan.

Vi har tagit bort massor med träd runt stugan (28 stubbar räknade vi till) och massor med sly för att släppa in mer ljus och skillanden blev rätt stor!
Före:

Mörkt och murrigt och svårt att över huvudtaget se sjön från stugan. Och nästintill omöjligt att gå längst sjökanten.


Säljarnas bild från bryggan.

Efter:

Välkommen ljus! Så öppet och fint det blev! Nu kan vi njuta av den vackra utsikten ut över sjön och nu är det inga som helst problem att strosa längst sjökanten längre.


Och den den här utsikten vill man inte gärna gömma!


Nu har vi rinnande vatten i kranen! Både varmt och kallt! Så lyxigt det känns att slippa släpa dunkar från sjön iaf sommartid. Det känns riktigt mysigt att stå där och diska och spana ut över sjön.


Fikapaus.Isak lånar min saltomössa.

Tittut.


Var och varannan dag denna månad har vi badat i sjön, så roligt Tyra tycker det är!


Botten vid bryggan är sandstrand med många mindre stenar på. Jag och Tyra har plockat bort massor av småstenar vid vårat badställe samtidigt som vi varit i och plaskat så nu är det riktig barfotavänlig sandstrand där!


Sitta på bryggan och fika macka är mysigt tycker Tyra.


Ungarna i sitt lektält vid vattnet.


Ivriga ungar på väg ut på båttur.


Några båtutflykter har det också blivit denna månad. "Jag tycker att vi tar en tur med båten" brukar Tyra säga. Och då ska vi förståss packa med fika i en väska och stanna med båten och fika innan vi vänder hem igen.
Mycket småfisk är det runt bryggan och en dag lyckas Tyra fånga några med sin håv.


De var små och nästan genomskinliga.


Min finaste bror har införskaffat en kajak som vi får låna hur mycket vi vill. En dag tog jag och Tyra en tur med kajaken. Det är egentligen en enmanna kajak men Tyra satt så fint i främre packhålet och tyckte det var väldigt spännande.


När vi bor i stugan åker vi och hälsar på kompisar, går på stan och åker på utflykter precis som vi gör då vi bor hemma. Så några utflykter till utepoolen har det hunnit bli denna månad.


Eppu och Camilla + barn kom förbi på en fika.


Fika i kyrkcafet. Erik och Kristine åkte inlines.