<< Juli 1
   

[ Mer Juli ]

Umeåresa

På lekplatsen på Pite havsbad.
Vi åker till Umeå för att hälsa på Caroline, Viktor och Amanda. Vi startade resan vid lunch då det var sovdax för lilleman. Båda barnen sov då hela vägen fram till Piteå där vi stannande vid havsbadet så barnen fick leka av sig och äta middag. Då det närmade sig kväll så fortsatte vi köra och Isak somnade då genast och sov hela vägen fram. Så smidigt! Tyra har inga problem att roa sig i bilen då hon sitter och bläddrar i böcker eller spelar spel på våra telefoner.
Vi hann med ett dopp i havet i Piteå.


Lillsparven.


Flickorna myser hemma hos Amanda.


Cykelutflykt till nydala.


Tyra spanar in hönsen.


Man fick gå in till grisarna men de var väldigt närgångna och lite läskiga så vi skyndade oss snabbt ut därifrån.


Bad vid kärleksviken i nydalasjön.


Det visade sig att Amanda hade en likadan pyjamas som våra ungar.


Viktor hade en maskeraddräkt som bestod av svart heltäckande kroppsstrumpa. Vi övertalade honom att ta på den och komma in till tvrummet när vi satt där och fredagsmyste så vi skulle få se barnens reaktion. Vi vuxna höll på att kikna av skratt men jag har nu i efterhand lite dåligt samvete för barnen tyckte det var jätteläskigt.


Sedan tog Viktor av sig masken och då började barnen istället att skratta men lite elakt var det av oss.


Leos lekland hann vi också med.


Bollhavsgosse.


Tyra ger Isak lift på leklandet.


Prima ballerina.
På kvällen klädde barnen ut sig.


Vi promenerade förbi vår förra lägenhet och tjuvkikade lite på uteplatsen. Vår första gemensamma lägenhet. Så lyckliga vi var då vi fick tag på den! Till vår förvåning såg vi att det var någon som slagit upp ett tält på uteplatsen där det verkade bo någon.


På vägen hem så stannade vi till i Boviken och åt surströmming tillsammans med Erika och Nils och barnen.


Nakenkatt

En dag kom min bonussyster Emmi förbi med sin nya kattunge som är en nakenkatt. Det kändes riktigt annorlunda att klappa den. Alldeles varmt och lent.


Flera av våra grannar har kallat våra katter för nakenkatter men Lotus ser riktigt långhårig ut i jämförelse med denna krabat.


Pigan.


Tyra 3år och 3 månader.


Isak 1år och 4 månader.


Favvoplatsen på fönsterbrädan.


Trött småbarnspappa vid frukostbordet.
Direkt vi kom hem började vi längta ut till stugan igen så vi flyttade ut dit igen.


Tyra metar och Isak leker att han metar han med. Man får verkligen hålla koll på de små då de är vid vattnet.


Anki har fått två små ungar. Så duniga och söta.


Orion går ner till vattnet för att dricka lite.


Lotus har kommit med ca 5 näbbmöss denna sommar och lagt på trappan. Känns skönt att han inte hittat några "riktiga" möss eller råttor. Katterna håller sig just intill stugan och trivs med att kunna gå ut och in som de vill. Men allra bäst trivs dem inne i stugan framför brasan fast vi brukar ta med dem ut då vi är ute.


Tyra hjälper till med vedstaplingen.
Tyra råkade kräkas då vi var i Umeå och hon råkade sätta in nappen för långt i munnen. Vi tog tillfället i akt och passade på att låta henne sluta med nappen och som belöning fick hon en liten röd skottkärra att ha i stugan. Det gick dock smidigare än jag trodde att sluta med napp. Hon frågade efter den endast en natt och sedan har hon inte gjort det något mer. Värre har det varit för oss vuxna som saknat den många gånger då hon vaknat på natten och har svårt att komma till ro. Hade hon då haft napp hade det varit så enkelt att sätta in den så vet man att hon skulle ha slappnat av i hela kroppen och genast somnat om. Nu måste man istället sjunga, trösta och söva för att få henne att komma till ro igen. Nåväl, hon kunde ju inte ha den till tonåren ändå så lika bra att sluta nu.


Pappa och Erik fick äntligen det fiskekort i Kaitum som de sökt i flera års tid. Då de flög förbi vår stuga stod vi på bryggan och vinkade åt dem!