<< April
   

[ Maj ]

 

Konstig vinter
Det har varit en rätt konstig vinter i år. Snön kom först i mitten på November vilket är mer än en månad senare än normalt och nu verkar den även stanna en månad längre än normalt!?

8 Maj i 2012.


8 Maj förra året.


11 Maj förra året.


Fast våran uteplats är lite av en solig oas där solen värmer på riktigt skönt. Detta var 4e Maj i år.


Vi satte en massa vårlökar förra hösten som nu börjar titta fram.


Vita krokusar.


Scilla och penser.


Vi har satt upp våran hänggunga. Så härligt det är att sitta och gunga och filosofera lite en solig dag. Tyra uppskattar den också!


Isaks Operation

Lägg märke till Tomas val av respåse. huj.
Samma helg som Isak blev 14 månad fick han och Tomas åka till Sunderbyn för att operera Isaks testikel som var på vift. Jag hade sökt semester för att också kunna följa med fick avslag.


Uppmärkt och badar inför operationen. De fick åka dit dagen innan op och hem dagen efter operationen var gjord.


Lilleman bakom galler.
Usch så hemskt det kändes att försöka koncentrera sig på viktigheter på jobbet samtidigt som Isak opererades och jag hela tiden sneglade nervöst på telefonen för att se om jag fått något meddelande från Tomas. Kändes riktigt läskigt att vår lilla bebis skulle ligga sövd så länge. Vi hade läst att operationen skulle ta ca 45min-1 timme med det tog nästan 3 timmar och ni kan gissa hur orolig jag hann bli under de två extratimmarna. Jag hann fantisera ihop alla möjliga otäcka scenarier om varför det tagit så lång tid! När Tomas tillslut ringe så hörde jag hur Isak grät så ynkligt i bakgrunden och lät mammammamm och pappapp. Kände mig så lättad för att det gått bra samtidigt som jag kände mig så sorgsen över att inte få vara med och trösta att jag fick låsa in mig på dass på jobbet en stund för att tårarna bara forsade. Isaks barnkirurg verkade dock vara väldigt långsam (eller extra nogrann) för de var två andra pojkar som opererades för samma sak den dagen och de hade tagit lika lång tid för dem. De hade även hittat ett litet ljumskbrock på Isak som de hade åtgärdat under operationen oftast är det tydligen därför som testikeln inte vandrat ner i pungen utan istället fastnat i brocket.


Titta nu går jag!

Äntligen går gossen! Då han var 13,5 månad tog han sitt första steg och när han var 14månader och 1 vecka så gick han mer än han kröp. Sedan snön har smält bort har vi verkligen längtat efter att han ska börja gå! Så länge snön låg på marken var det nämligen inga problem att ha honom krypandes omkring ute men nu när det är asfalt, stenar och grus så är det inte lika praktiskt då även den tuffaste overallen tar rejält stryk av den behandlingen. Och tunna vårkläder är inte att tänka på för en krypbebis. Jag är glad att våra barn är födda på våren då det blev väldigt kort av denna "kryptid utan snö"! Hur gör alla i södra sverige där snö inte finns eller de som har bebisar som kryper och krälar runt hela sommaren? Sitter de alltid i sina vagnar då de är ute?


Hur många mil kommer dessa små fötter att vandra?


Fortfarande fraktar han saker i munnen.


Han har börjat älska att sparka sig fram på sin bobbycar. Skinntofflorna är de skor som är smidigast och sitter bäst på fötterna så de får han ha både inne och ute. Vanliga skor bara trillar av hur någa vi än knyter dem.


Betongungar.


Lillebror och storastyster.


På uteplatsen.


I väntan på att grillen ska bli varm.


Vi har lärt känna ett trevligt grannpar som har en dotter på 1,5år. Vi har träffats och grillat och fikat några gånger.


Så glad man blir av alla fina tulpaner och andra blommor som nu på löpande band poppar upp i rabatten.
Lekplatsbus.


Sandeät.


"Tyra - när mommo själv får välja"
Då vi köper kläder åt Tyra brukar vi välja praktiska kläder i neutrala färger som Isak skulle kunna ärva. I bland skämmer dock mommo bort oss med att komma hem med nya vårkläder till barnen! Sånt gör en småbarnsförälder riktigt lycklig!


Godmorgon!


Norrlandstapas, rövin och pubmingel med finaste Elin.