<< Januari
   

[ Februari ]

Titta vad hon kan!

Stoltaste tjejen.
Jisses så imponerad jag är av våran 3åring! Redan kan hon åka slalom nerför backarna helt självständigt! I förra veckan lärde hon sig att ploga och efter det så behövde hon inte selen längre. Nu kan hon göra stora fina slalomsvängar och plogar då hon behöver stanna. Halva soldalssvängen är heller inga problem för henne att åka själv nerför. Trodde tidigast att hon skulle klara av att kasta selen till hösten.


Fettisdagen

Tyra bjuder på pappas saffranssemlor.


Farväl Barbro

Pappas fina Barbro har tråkigt nog dött. Vi var i Piteå på begravningen. Usch. tycker så synd om pappa, hans livskamrat.


Jag, pappa och Erik efter begravningsfikat. Förutom att det var en väldigt ledsamt anledning som gjorde att vi var i Piteå så var det annars väldigt mysigt att att åka iväg på en liten resa tillsammans. Vi bodde i Pappas och Barbros hus i Piteå och gick ut och åt på Furuborg på kvällen och hjälpte pappa att plocka ihop lite grejer i huset.


En hackspett i fågelbordet i Piteå.


Erik och Kristine kommmer att ta hand om Barbros hund Buffy. Buffy är verkligen en riktig drömhund, glad och gosig mot alla hon träffar, lugn inomhus, lydig, går bredvid en utan koppel och är ändå snabb och springer utan problem bredvid en hela tiden vid ett tufft längdskidspass. Nackdelen är att hon inte alls är van att bli lämnad ensam. Jag har lovat att vi ska försöka hjälpa dem att passa henne då de jobbar och vi är hemma.


Alla hjärtans dag

Jag överraskade Tomas med spa på Dundret. Vi bubblade och hoppade sedan i den svala poolen, bastade, svalkade oss och bubblade lite till. Efteråt vankades det 3rätters på Glada kocken. Erik och Kristine var också med och njöt med oss. Det känns viktigt att hitta på saker utan barn ibland, mys!


Månadens klydderöv..

..är jag som efter ett nattpass råkade backa in mammis bil i en stolpe.


Luleåresa

Kristine följer med mig då jag ska på efterkontrollen i Luleå och vi passar på att shoppa lite och äter gott på japansk restaurang, maten blir alltid mycket godare när den äts med pinnar.


Utflykt till stugan

En solig heldag är vi i stugan och grillar, åker skidor, skottar tak och om kvällen kommer Erik och Kristine och äter pizzamiddag med oss.


Barnen upptäcker att det även går att gunga vintertid.


Skidtur på isen.


Grinning och fika i snösoffan.Pulkaåkning.


När vi slog på värmen i stugan så smälte isen helt på rutorna och vi kunde njuta av utsikten när vi åt middagen inne på kvällen.
En helg när jag jobbade så åkte Tomas och barnen på något jippo och Tyra fick bli målad till clown.


En dag tar jag och pappa en lågnpromenad upp på Hirvasåive tillsammans med Buffy.


Barnen studerar en nyfiken ekorrunge som äter fågelfrön utanför fönstret.


Nu ligger jag i hårdträning inför Dundret runt. Ca 3 dagar i veckan möter jag morgonsolen i skidspåret.


Nu har jag också köpt turskidor och kan dra ett barn upp för dundret! Ofta om jag jobbar kväll en helg så skidar vi upp till dalstugan med barnen till Dalstugan på förmiddagen och äter korvlunch där. Det är så härligt att hunnit vara ute lite innan jag börjar jobba kl 14.


Och ibland åker vi upp till Dundret direkt efter jobbet för lite kvällsåkning. Sedan dukar vi upp vår medhavda matsäck i värmestugan, ungarna äter aldrig så bra som då! Det känns verkligen som vardagslyx att ha så nära till skidbackarna att man kan vara där med barnen även före eller efter jobbet!


Isak kan vara lite gnällig på skötbordet så ibland får han låna min telefon och spela någon barnapp.


Små förändringar


Jag hade lite vit färg över vi passar på att måla den slitna bruna trälisten i köket vit. Att lite färg kan göra en sådan skillnad, så mycket fräschare det känns nu!