<< Maj
   

[ Juni ]

Sveriges nationaldag

Vi började nationaldagen med att gå med i paraden från stan till hembygdsområdet. Det var riktigt pampigt med blåsorkester och motorcykelkortege och vi viftade för fullt med våra flaggor. När vi sedan tittade på nyheterna så syntes vi med på flera ställen under sändningen!:)


I väntan på att paraden ska börja.Sedan hade vi lunchpicknick i gräset på hembygsområdet och barnen lekte vid älven.


Sommartjej.


Sedan blev det ponnyridning och korvmellis på veterinärstationens 1årsjubileum.


Sedan kalasfika på Sandra och Jonas altan.


Sedan mer firande och gratismiddag vid Dokkasbron. Där träffade vi min moster Britt som drog med oss till min morbror och moster i Granhult.


Gullan bjöd på plättfika i granhult.Tyra trivdes i Granhult och sprang och plockade blommor på ängarna medan vi provsmakade Leif och Doris grillbuffe. Vi fick ta några små rabarberplantor av Gullans som vi sedan avslutade dagen med att åka till stugan och plantera! Tänk så mycket roligheter (och så mycket fika och mat) man hinner på en och samma dag! Hade man vetat allt man skulle göra i förväg hade det nästan känts stressigt men när varje grej kommer som spontana utflykter är det bara roligt!

Vardagsbilder

Jag och Tyra är med i en kaktävling och bakar spindelkakor!


Finbesök vid fågelbordet. En grönfink.


Jag och Tomas plockar massor med vilda rabarber i Malmberget och fryser in i portionsförpackningar till paj och gör saft på. Så gott.

Vi flyttar ut till stugan

Så underbart det är att vara där. Bara sitta på bryggan och lyssna på vattnet. Läsa sagor för barnen, mumsa jordgubbar och njuta av lugnet.
Många båtutflykter har det blivit.


Jag planterade olika typer av sena och tidiga tulpaner i höstas och de har blommat från maj ända fram till mitten på Juli!

Nu är stora rummet i stugan färdiglaserat. Så här ljust och fint blev det! Innan har det känts så mörkt även med massor av lampor men nu behöver man knappt ha något tänt utan det känns ändå så ljust. Vi ville inte köpa några nya möbler innan målningen var klar men nu ska vi börja spana. Ovanför soffan har vi tänkt göra en stor tavla av något motiv vi fotat i miljön runt stugan.Så här såg det ut innan målningen.

Midsommar
Vi tänkte passa på när barnen var midsommarfina och fota lite vackra bilder på dem och miljön runt så kanske någon av bilderna passar till vår tavla. Så här blev bilderna:Midsommaren firades med släkten i vår stuga. Vi hade knytis, det är så lättsamt, ingen behöver stressa eller stå i köket hela dagen. Vi kände oss så avslappanade att vi åkte och dansade lite runt midsommarstången på firandet i stan och kom till stugan samtidigt som gästerna.


Små grodorna, små grodorna...Där bjöds det på picknick åt alla.


En del av midsommarmaten, mums.


Vi satt ute och åt, men till efterrätten började det blåsa lite så då flyttade vi in.


Roliga muggar med olika näsor på.


Norgeresa

En helg åker vi på fiskeresa till Norge tillsammans med grannarna.


VI hyrde en båt och var ute på havet en heldag.

Jag har aldrig varit med om något liknande i fiskväg. Jisses så mycket fisk vi fick! Vi fick ca 12 fiskar per person både sej och torsk. Vi hann knappt fika på båten för att det nappade hela tiden!


Tomas fick den största fisken.


Den som fått mest fisk för tillfället fick köra båten.Måsarna såg vår fiskelycka och följde hela tiden båten i hopp om lite fiskrens.

Bästa draget.


Vi bodde i en stuga på en camping. Detta var utsikten från vår stugbro. Så vackert!


Dagen efter åkte vi och fiskade vid en riktigt vacker strand med korallsand.


Så här tror man inte att stränderna ska se ut i Norge.


Vi stannade och grillade hamburgare vid Ritsem på vägen hem.


Nu är altanen färdig, bara räcket kvar!

Cirkus


Jag var med i en tävling och vann en livstidsbiljett på Cirkus för mig så nu blir det ett årligt cirkusbesök för oss.
Barnen tyckte det var så spännande och Isak tyckte det var lite otäckt när clownen låtsades ramla och slå sig hela tiden.


Tyra fick rida kamel i pausen och Isak red ponny.


På dagen innan cirkusen var vi och tittade på djuren i parken.


En annan dag vari vi på familjedag i svanparken. Barnen fick ansiktsmålning, ballonger och gå på tipsrunda.


En kväll åkte vi upp till topstugan och åt våfflor. Barnen sov i våra famnar. Efteråt tog vi en liten promenad på Dundret med Buffy.


Så här dramatisk var himlen över Sikträsk då vi åkte ner igen.