<< Oktober
   

[ November ]

Ekologisk paprika

Vi satte några paprikafrön i våras och nu ploppar det då och då upp en liten paprika. ungarna tycker det är så spännande att få äta paprika de odlat själva.



Barnteater

En dag är det barnteater på biblioteket. Tyras kompis Agnes flick följa med och stora tjejerna satt spänt och tittade med stora ögon hela teatern. Det var ganska avancerad handling och Isak var nog egentligen för liten men han skötte sig fint och satt iaf tyst och stilla på sin stol.


Efteråt hade flickorna egen barnteater.


Isak älskar att bygga höga torn med klossarna.


Liten lintott.


Tyra på väg upp i sin säng. Som oftast går det väldigt bra för dem att dela rum och jag tror att de tycker att de är rätt mysigt. Ibland säger dock Tyra att "nu vill jag vara ifred". Vi brukar inte låta henne stänga ute Isak från rummet eftersom det även är hans rum, utan då får hon istället vara i fred och sitta och pyssla i vårt sovrum så vaktar vi så han inte går in där.


Nu är det julpyntat här hemma. Meeeeer pynt tycker barnen!


Tyra har ritat sin önskelista till tomten. Varför ska man köpa så mycket grejer när det enda hon ritade på önskelistan var ett äpple och en morot?


En dag kom Tomtarna till barnens dagis och hälsade på. Tomten studerar Isaks önskelista och funderar vad det är han önskat sig egentligen.

Slalompremiär för lilleman

Första åket för sesongen och första åket någonsin för lilleman.


Isak tyckte tyckte det var väldigt roligt och vi åkte tre åk. Fikade lite i fiket och åkte tre åk till. Väldigt lagomt för de små.


Andra gången vi var på Dundret och åkte var det mycket tomtar och björnar i backen!


Ibland lyxar jag och Tomas då barnen är på dagis och går och tar en lång lunch i hop. Denna dag blev det Björnis. mysigt!


Jag rensar ut alla barnkläder som Isak har vuxit ur. Mycket åkter till röda korset men polarn och pyretkläderna säljer jag på Tradera. Jag blev väldigt förvånad över att få 250kr för varje gammal pyjamas som båda barnen använt och som jag köpt för samma pris på mellandagsrean!


Isaks första längdskidslopp. Paprikaloppet på stan. De fick godispåse och medalj i pris.


Varje helg är det julmarknad i kåkstan och ibland även på hembygdsområdet. Så mysigt. Där brukar barnen få åka med i hästsläden. Stämningsfullt med bjöllor och lyktor. Det tycker de är roligt och numera räcker det att jag och Tomas står kvar och vinkar så åker de själva. Storbarnen där!:)





En kväll går jag, mormor, Gudrun, gammelmorfar och Tyra på julkonsert i kyrkan. Stämningsfullt. Efteråt bjöds det på glögg och barnen fick fiska fiskedamm.


En stund satt hon som ett tänt ljus och lyssnade sedan frågade hon "mommo får jag gå och fiska nu?".


Vackraste solnedgången över Noulajärvi.