<< September
   

[ Oktober ]

Underbara höst

En dag packar vi fikaväskan och cyklar mot hedskolelekplatsen. Isak åker i cykelvagnen och Tyra cyklar nu själv, stortjejen där! På lekplatsen möter vi upp Nina och barnen.


På vägen hem cyklar vi över ett helt hav av lysande gula höstlöv och jag bara måste ta några bilder. Isak var dock inte på fotohumör denna dag och vägrade lämna cykelvagnen.Hirvas

Jakt och fika på Hirvas.


Korv på toppen av lågfjället.


Tyra blir inspirerad av min och Tomas träning.


Ingen ridning denna höst utan nu går vi istället på artisktisk gymnastik på vår egentid på tisdagarna. Vi är 16 vuxna som får prova på att hjula, göra handvolter, romeska ringar, barr och studsmatta, mycket är rätt svårt men kul att testa!


Tomas arbetskompis Jacob bjuder på finmiddag; r
ipa med ryska ärtor och världens godaste sås och enhändigt tillagad bäverhojt.. Så tråkigt att han ska flytta härifrån han är verkligen en frisk fläkt och så rolig man får skratta mest hela tiden!:)


Tänk att Tyra nu kan cykla själv när vi är ute på prommis.


Ser hon skräp så plockar hon upp det och det är en god gärning så vi vill inte hindra henne.

Luleåresa

Inte ont anande gosse på lekterapin på Sunderby sjukhus.
Tomas är bortrest en vecka på kurs och klassåterträff. Jag och mamma åker till Sunderbyn med Isak för pungbesiktning. Tyvärr så blir de reoperation. Huj vad orolig man blir.


Lekterapin.


Leos lekland innan vi styrde kosan hemåt.


Mommo testar inomhuspulkbacken.


Tyra klättrar, och när det blev för läskigt kastade man sig bara i sidled och åkte kana ner på magen.


Hedskolelekplatsen.


Fikatime.


Baddax.


En dag när vi har öppet dörren till uteplatsen kommer Orion inspringandes med en liten näbbmus i munnen. Vi befriar musen och barnen får klappa och hålla lite innan vi släpper ut den lilla krabaten igen.
Dagisbilder 2013

Tyra 4,5 år


Isak 2,5 år


Goaste syskonen. Jag är så glad att de får gå på samma avdelning på dagis och inte på syskonavdelning som vissa dagis har. Vissa dagar då jag lämnar Isak så är han ledsen och gråter. Han rusar då till Tyra och står och kramar och håller om henne då jag går ut genom dörren. Personalen berättar också att då han slår sig och blir ledsen på dagis så brukar det vara Tyra han vill springa till så hon får blåsa och trösta. Vilken trygghet för honom att få ha henne med sig då vi är och jobbar!


Fotoboksberget växer. Sedan jag och Tomas träffades kommer de bästa bliderna varje år med i årets fotobok. Nu fotar vi så mycket så det blir två böcker per år på 133 sidor vardera! Så roligt att ha kvar och bläddra i!


Stughelg

Vi hade hoppats på skridskois.


Men nu blev det istälelt en båtutflykt! Elin, Olov och deras hund Elivs kom och sov över i stugan och vi spelade spel och myste.


Paltlunch i stugan


Andra natten sov Jacob och hans tjej över hos oss. De bjöd oss på lyxmiddag och sedan blev det bastu med dopp i sjön! Jag brukar vara en badkruka även mitt i sommaren men alla andra doppade sig så då testade jag också. Så härligt stickigt det var i hela kroppen då man kom in i den varma bastun igen efter det isande kalla doppet.


Till förrätt åt vi rakfisk, som är som norsk surströmming.På söndag kom Tove och Per och grillade med oss tillsammans med deras barn.


Barnen rotade på och lekte så bra tillsammans i sjökanten.


Till efterätt doppade vi frukter flytande marshmallows och grillade i öppna spisen. Kladdigt med gott.


En annan helg åkte vi dit och grillade korv och lekte med barnen i snön. Nu var det lite halvslaskig is på sjön.

Utbildning

Två dagar gick jag och Catrine från jobbet en utbildning i katastrofleding i Luleå. Utbildningen var riktigt bra och det var trevligt att få bli bjuden på middag och luncher, basta, på på hotell, äta hotellfrukost och få shoppa lite. Det var regn och blåst i Luleå så det var sedan skönt att komma hem till snön igen. Så rent, fräsht och torrt!

LKABfest

Tre partypinglor på väg på fest.
En fredag var vi ett gäng som gick på LKABfest då de firade deras nya huvudnivå. God mat, massor av dans och trevligt mingel.


Kristine lyssnar på Darin.

Skridskopremiär

Första gången på ett par skridskor.
Nu har Isak fått börja åka skridskor. Förra året fick en sitta på bänken med Isak och titta på. Så roligt det är att hela familjen nu kan vara med. Första gången fick vi hålla i honom i båda armarna och så här kunde han bara stå still och balansera korta stunder. Men han var helt lyrisk och jätteglad hela tiden! Andra gången kunde han står själv och i bland stappla fram själv några steg. Tredje gången kunde han stappla fram lite längre mellan mig och Tomas. Det är så häftigt att det är så stora framsteg för varje gång! På uteis skulle det nog gå mycket lättare för honom!

Bus eller frukt?

Det kommer några spöken på besök till halloween och säger bus eller godis. Isak blir först livrädd för deras läskiga masker men sedan blir ungarna eld och lågor och vill också gå ut och spöka. De får gå till dagiset och till några grannar vi känner. "Men på dagis finns inget godis då får man säga bus eller frukt! istället" säger Tyra. Sötungarna!