<< Januari
   

[ Februari ]

Frusna barn

Våra barn är otroligt frusna av sig. Vet inte om det beror på att de är lite tunna? Då vi var i Skåne i somras så vägrade de flera gånger att bada i poolerna trots att det var strålande sol, runt 30 grader i luften och poolen var fylld av andra barn som simmade och hade kul. De kände bara efter med ena foten i poolen och sa "kallt" och sedan lekte de på land i stället. Så nu beställde jag varsin solskyddsdräkt i 2,5mm neopren (samma material som dykardräkter är gjorda av). Så nu borde även dessa två badkrukor våga doppa sig till sommaren!


De trivdes så i sina dräkter så jag fick tvinga dem att ta av dem då det var läggdags!:)
Nu fyller vi frysen med äppelkrabbelurer inför vårens alla härliga utflykter!


Skridskoutflykt till sameskolsisen.


Isen var oskottad och jag skottade fram en snölabyrint åt dem där de fick åka och söka efter gelehallon, de tyckte dem var kul!


En annan dag åker vi till stugan och skottar.


Sedan blev det varmkorv och fika på stugaltanen. Isak slog rekort och tryckte i sig 5 varmkorvar!

En lördag hade jag och Tomas bokat in luftballongflygning. Vädret var dock tyvärr för dimmigt men då mamma passade barnen så passade vi på att åka på dundret istället. Det var helt underbart pudrigt i backen!


Fika i toppstugan efteråt.


Stugan

En dag när vi är i stugan så testar Tomas kitesurfing. Har har då på sig slalomskidor och åker efter ett stort segel.Vi värmer oss framför brasan efter en heldag ute i snön.


Grillade marshmallows med en gummibjörn på toppen var mums tyckte barnen.Sjökort Sikträsk.


Barnen pysslar.


Min favorithund.


Min favoritplats.


Just nu så har vi inte direkt någon frukostsol på altanen pga att träd skymmer solen. Vi har därför tänkt ta ner några tallar till. Vissa lämpar sig bäst at fälla på vintern ut över sjön.
Längdskidor i spåret vid lägenheten

Roligt med skidutflykt tycker barnen.


Snabbt saxar hon upp för backen och åker ner en extra gång medan jagoch Iska fortfarande kämpar oss uppåt.


Nu börjar solen nå upp över trädtopparna igen.
Målning i långa banor.
Jag är en konstnär säger Tyra och då blir det inte bara en eller två tavlor.


Isak har fått inflammation på tån. Han verkar ha lite bråkiga nagelband. Vi punkterar och baddar sedan med alsollösning och lägger om.


Akvariepumpen läcker ut vatten på parketten. Vi var förståss ärliga och ringer och erkänner till hyresvärden som river upp hlea golvet och sätter sedan ett nytt golv. Tur att vi inte är sportintresserade då det står en fläkt och brummar där inne så det inte ens går att vara där på hela OS-veckan.