<< April
   

[ Maj ]

Sötaste kärringarna
Jag hjälpte ungarna att rita påskkort och sedan fick de gå runt hos grannarna och önska glad påsk. Det tyckte de var roligt.

Vi hade firat påsken en vecka i förskott så på den riktiga påsken jobbade vi men vi klämde in en påskmiddag med mammi, bror + respektive en ledig kväll.


Nu är torrköttet skördat och klart och redo att förtäras.


Lediga dagar är vi i stugan och njuter av det härlgia vårvädret.Vi grillar souvas på muurikkan.Vår stuga som tidigare saknat hämngrännor har nu prima rännor på plats.


Finbesök av Erik och Kristine.


Snön drar sig mer och mer undan och nu blommar krokusarna på uteplatsen.

*
Premiärglass på uteplatsen.


På flygplatsen i en snurra hittade vi det här reklamhäftet i ungefär 1000 ex. Gissa om vi blev förvånade? En fotograf frågade om han fick ta lite bilder på midsomamrfirandet i stan förra året men ingen har nämnt något om att denna bild skulle hamna på framsidan på en reklambroschyr. Då jag var på turistbyrån några dagar senare fanns broschyren överallt runt väggarna och de berättade att de skickade den runt hela världen till alla som bokade resa eller annat i Gällivare. Lite fränt.


Rhodosresan

17 Maj kastade vi av oss ytterkläderna och flög till Rhodos tillsammans med en annan barnfamilj.


Havet var härligt ljummet.


Det var första gången vi reste all inclusive. Men det var rätt bekvämt när man är ett stort sällskap som reser tillsammans. Inget bråk om var man ska äta någonstans och hungriga barn kan när som helst gå och hämta mellis i strandbaren.

Hotellet hette Ixia Atlantica princess och hade ett lagomt stort poolområde för barn i denna ålder.
Jag och Tyra fixade fina håruppsättningar till middagarna.


Barndisco efter middagen varje kväll där tarsanklädd personal lockade barnen till dans.
Under tiden kunde vi sitta och ha lite vuxenprat i lugt och ro och sippa på varsinn drink.


Tyra testar en "kidscoctail"


Jag och Tove var med på vattengympan nästan varje dag och ibland var Tomas med på vattenvolley.


Tyra lärde sig snorkla.


Och nu simmar hon som en fisk under vattnet. Men att simma med huvudet ovanför ytan verkar vara lite lurigare.
Isak trivdes bäst i den mindre barnpoolen. Vi fick lite badleksaker av en familj som skulle åka hem samma dag som vi kom. Och denna madrass höll Isak hårt i och ville inte alls dela med sig av.

Utflykt till Rhodos stad

En dag åkte vi på utflykt till Rhodos stad och promenerade in i gamla stan.Vi köpte en billig paraplyvagn innan denna resa och det var rätt skönt att ha med när man går mycket och det är varmt ute.


Inne i palatset.Vi gick in på ett akvarium i Rhodos stad och tittade.En annan dag hyrde vi bil och åkte vi till fjärilsdalen.Vi viste dock att det inte var fjärilssäsong ännu men det var så vacker natur där och fanns massor av krabbor och ödlor att upptäcka till barnens förtjusning.
Sedan körde vi vidare mot Ladiko beach som bara låg några meter från Anthony quinn beach men var lite mer barnvänlig. Vi hade hört att de skulle vara de mest snorkelvänliga stränderna på Rhodos.


Tyra fick testa snorkla utanför poolen och det tyckte hon var läskigt och spännande på samma gång.
Sedan åkte vi vidare mot Lindos och fick rida på åsnor upp till en borg och titta på utsikten. Tyra fick rida i täten på sin åsna Catarina. Det tyckte sa hon sedan att hon tyckte var det roligaste med hela resan!Uppe i borgen.


En annan av Tyras favoriter med denna resa var när hon snorklade med Tomas vid Ixiastranden och hittade en skatt (ett armband som någon tappat) på sjöbotten.Massor av härliga strandbilder på finaste ungarna:


Stugmålning

På lediga dagar laserar jag om storstugan, gäststugan och dasset. Den förra färgen var så gott som helt borta så det var nog inte gjort på minst 20 år senast. Vi målade med


Jag var lite orolig för att vädret skulle bli regn när jag väl var ledig och skulel måla men jag hade en sådan tur och det var strålande sol varje ledig målardag!


Morsdagsfina barn efter restaurangmiddag med mormor på glada kocken.