<< Skånesommar
   

[ September ]

Dundretvandring med mormor
Stugan

Plockar morötter.


Livskvalitet är att få sitta inbäddad i ett stort täcke på sin egen brygga och se solen gå ner.

Dundret extreme


Jag sprang dundret extreme med jobbet.


Barnen sprang barnvarianten.


De fick en fikapåse av den stora paprikan då de kom i mål.


Blåbärsplockning
Putte i blåbärsskogen.


CupcakesverkstadTänk att det kan vara så roligt att få dekorera.


Vi har små fiffiga formar som barnen själva lätt kan göra fåglar och blommor av marsipan.
Isaks hos tandläkaren

Vi hade övat hemma innan och lekt tandläkare och han hade fått ligga i soffan och gapat och jag låtsades vara en tandlåkare som inspekterade hans mun. Så när tandläkaren kom och ropade upp honom så ställde han sig genast i väntrummet och gapade stort! "Oj då !" sa tandläkaren, "Vi brukar informera först lite om kostvanor men här är det nog lika att vi tittar i munnen först istället!"
Tandläkaren sa att hon såg på hans tänder att han använde napp så då tänkte vi att det var lika att försöka sluta.


Jag sov med barnen hos mormor en helg och då frågade han inte efter nappen konstigt nog. Är nog lättare att sluta då man inte är hemma. När vi sedan kom hem och skulle sova där så låtsades jag att vi glömt alla napparna hus mormor (så att vi hade en liten chans att ångra oss om det blev allt för jobbigt). Han frågade några gånger varje kväll efter nappen innan han skulle somna den första veckan. Sedan när jag sett att det gått bra i några dagar frågade jag om han ville ta med alla napparna till leksaksaffären och byta dem mot ett nytt pussel och det ville han.


Han älskar att lägga sitt nya pussel. När han skulle gå och sova den kvällen frågade han igen efter nappen. Och när jag påminde om att han lämnat den på leksaksaffären ville han att jag skulle åka och hämta den. "Nä, nu är det någon ny bebis som fått dina nappar" sa jag då. "Bebisen dum" Bebisen fängelse" sa han då och sedan somnade han. Det jobbiga var att han hittade kvarglömda nappar under soffan och bakom möbler och jag fick då komma med någon snabb nödlögn som att just den nappen var så trasig och var tvungen att kastas bort.


Älgjakt

Jag och Tomas tar hand om vår del av köttet efter deras älgjakt. Vi maler köttfärs och skär grytbitar och paketerar i små portionsförpackningar.


Det blev inga små mängder med köttfärs. Dubbla denna mängd!


Jag kokar även sylt av hjortron och lingon som nu borde räcka fram till nästa vår!


Ännu mer blåbärsplockning när vi sover över i våra kompisars stuga i Aggala.
Vi grillar tillsammans och när barnen gått och knytit sig så spelar vi vuxna 3 omgångar ticet to ride och tar varsitt glas vin.


Blandade bilder från September

Dagisstädning.


Surströmmingsfest med släkten i Vassarastugan.


Tyra har börjat gå på fotbollsskola, lekarna och att springa själv och dribbla med bollen tycker hon mycket om, matchen i slutet är hon doch inte lika förtjust i. Jag tror inte riktgit att hon har fattat reglerna och vissa av barnen är ganska stora oc htar över litegrann.


Jägare på väg ut med sin stolta jakthund.


Kinamiddag med mommo.


Vabbdagar med vardagsrumms picknick på golvet.


Två stycken prinsesspriater.


Tyra får ett brev från banken med hur mycket pengar hon har och jag försöker förklara grejen med ränta. Då vill hon plötsligt åka in med alla sina sparslantar och lämna dem till banken. Jag får lägga till varsinn 100lapp till ungarna då det känns lite lite att komma dit och sätta in 18 kr.


Hoff, nu har Tyra fått svinkoppor på sina mollusker. Hon hade en mollusk som hon klagade på att den kliade och vi satte ett plåster på den så att hon inte skulle klia sönder den. Sedan glömde vi bort plåstret och några dagar senare när vi fick syn på det så tog vi bort plåstret och upptäckte att det bildats svinkoppor under det. Det tog både en kur Altargo + Antibiotika i tablettform innan vi fick bukt med svinkopporna.


Övernattningshelg hos mommo då Tomas är och jagar älg. Vi går långa promenader i solskenet.
Isak är verkligen tokig i att lägga pussel just nu. Minst två stycken om dagen ska han lägga för att vara nöjd.


Även jag och Tomas jobbar fortfarande på vårt 1000bitarspussel i stugan som vi hållit ppå med sedan Juni. Vi täntke att vi skulle hinna med att pussla på alla regninga dagar som aldrig kom.


Vissa lediga måndagar går vi på öppna förskolan. Efteråt tog vi en långpromenad med Buffy längst älven.
Fredagsmys framför filmen Frost.


En dag får jag lämna av barnen vid Dalstugan då de ska vara där med dagis.