<< Mars
   

 

[ April ]

En ny aspirant


Tomas och Jana värmer upp i hagen inför uteritten.
En varm dag följde Tomas med till stallet och vi red ut på fälten. Det var klarblå himmel och svanarna hade just anlänt och det kändes riktigt vårigt och skönt! Vi skrittade i bredd och pratade och njöt av att få komma ut i naturen. Det var riktigt härligt och jag tror nog att jag kan lura med honom fler gånger!:)


April i Gällivare

Skidåkning på Dundret


Jag och Tomas i skidbacken.

Jag, Tomas och lillebror var på Dundret två gånger under påsken. Det var några månader sedan man stod på ett par skidor och det kändes rysligt spännande att få sicksacka ner för backarna igen. Det är först nu man inser hur bra mad haft det som har haft en bra skidbacke så nära.


Tomas och Erik påväg ner för Fjällbranten. Det är riktigt vacker utsikt från Dundret med alla omgivande berg och sjöar.


Efter åkturen tog vi en välförtjänt fikapaus. Vi satte oss i soldalssvängen och lapade sol, drack varm choklad och mumsade mackor.

Ishotellet i JukkasjärviMin isprins.


Jag provsitter en issoffa framför den "öppna isspisen".

Jag, Tomas, mamma och Björn besöker hotellet som är gjort helt i is. Vi vandrade runt på de olika hotellrummen och förundrades över rummen som olika konstnärer från hela världen skapat i is. Riktigt faschinerande. Dubbelsängarna i rummen bestod av vackert utsmyckad is med renskinn över. Men skulle det vara så mysigt att sova där? Kanske något man gör bara för att kunna berätta för framtida barnbarn?:D


Väntans tider


Blivande sambo?
Vi ska åka och titta på Devonbäbisar!! Det är beroendeframkallande med krulliga katter och jag har nu bestämt mig för att utöka beståndet till två. Mycket för att Lotus ska få lite sällskap om dagarna då vi inte är hemma men även för att det är så oerhört mysigt att ha en rex i hemmet(då borde det vara dubbelt så mysigt att ha två:). Jag har hittat en alldeles utomordentligt bra uppfödare i Luleå som föder upp Devon rex. Hon har parat två snygga rexar och fått fram en siamesmaskad liten kille som är alldeles bedårande söt! Inget är bestämt ännu men det finns chans att det kommer bli han som blir katten med stort D och får flytta hem till oss. Han är dock i nuläget endast 8 dagar gammal och har inte ens öppnat ögonen ännu..

Nybliven bilägare


Våran nya ögonsten
Fredag den trettonde tyckte jag och Tomas var en ypperlig dag för att åka och köpa en ny bil. Vi provkörde 4 olika åkdon innan vi bestämde oss för en Mitsubishi Galant. Det känns så lyxigt att ha en bil och kunna åka iväg på såväl utflykter som viktigheter precis när man vill! Man får passa sig bara så man inte blir för bekväm bara. Cykeln ska gå varm i sommar har jag planerat!:)April i SkåneJag och Tomas på ett rapsfält
En vecka flög jag och Tomas ner till Skåne. Det var första gången jag var där och det var verkligen en kontrast mot Gällivare. Det kändes nästan overkligt att vi två veckor tidigare åkt slalom ner för Dundret och suttit i snösoffa och druckit varm choklad. Här stod allting i blom och vi förundrades över alla dofter och färger.


Rast bland vitsipporna
En dag tog vi med fika och gick och vandrade i bokskogen. Så öppet och annorlunda mot för den barrskogen man är van vid hemma.Jag och Tomas vid Ales stenar
Tomas fick se sin hembygd med nya ögon då vi turistade runt. På bilden är vi och tittar på de mytomspunna "Ales stenar" i Kåseberga. Det var verkligen en underbar utsikt därifrån. Jag och Tomas köpte lotter i ål tombolan i hopp om att vinna en "luad ål". Jag var lyckosam och drog lott nummer 500 och vann en rökt lax, kanske lika bra. Den ska avnjutas vid något speciellt tillfälle!


Tomas mamma och bröder med flickvänner. ..och jag och Tomas förståss!:)
Jag fick även träffa Tomas familj. Lite pirrigt, men
de var alla väldigt hjärtliga och lättsamma! En av Tomas bröder ska gifta sig till sommaren så då blir det återbesök i Skåne. Det ska bli riktigt spännande för jag har aldrig varit på bröllop förut. Det var en helt underbar resa!